Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord
abonneren

Spirit 575 Live TMC

Mio heeft hun Spirit-navigatiesystemenreeks vernieuwd, met de Mio Spirit 575 Live TMC als stokpaardje. Deze uitgebreidste variant is voorzien van Mio’s Live TMC en 44 kaarten van Europa.

Bij de voorganger van de Spirit 575 Live TMC, de Spirit 500, struikelden we vooral over de trage gebruiksonvriendelijke interface, maar deze is sterk verbeterd. De interface is simpel, sneller, efficiënter en zeer prettig in gebruik. Ook is het aantal POI’s verbeterd. Wel is het aantal opties en mogelijkheden beperkt.

Een optie die we echt missen, is de mogelijkheid om per direct een alternatieve route te berekenen zoals we bij Tom Tom-navigatiesystemen zien. Ook hebben we geen goede ervaring met de Live TMC-functie. Zo heeft deze functie ons de eerste keer prima om een file heen geleid, maar de daarop volgende keren – terwijl deze functie wel degelijk actief was – kwamen we tot drie keer toe in dikke files te staan die wel door de ANWB waren opgemerkt. Voor de verkeersmeldingen maakt Mio onder andere gebruik van de Verkeers Informatie Dienst (VID). De vraag is dan ook wie in deze situatie in gebreke is. Hoe dan ook, op deze manier zijn we niet onder de indruk van de Live TMC-functionaliteit.

Verder staan op de Mio Spirit 575 Live TMC alle vaste flitspaallocaties geïnstalleerd, maar na een jaar moet u, als u up-to-date wilt blijven, een licentie kopen. Mobiele flitslocaties krijgt u standaard binnen via Live TMC. De standaard en enige navigatiestem in deze Spirit klinkt verschrikkelijk met klemtonen op totaal verkeerde plaatsen. Andere stemmen zijn welkom!

PluspuntenMinpuntenConclusie
  • zeer gebruiksvriendelijk
  • snel
  • geen directe alternatieve routeoptie
  • Live TMC niet indrukwekkend
  • vreselijke navigatiestem
Op zich vinden we de Mio Spirit 575 Live TMC een leuk navigatiesysteem, maar van een topmodel verwachten we meer.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Navigatiesystemen

Tags:

Nieuws headlines

dinsdag 16 januari

donderdag 30 november

Laatste reactie