abonneren

Spirit 470

Mio heeft zijn navigatiereeks vernieuwd met de Spirit-reeks. Wij hebben het instapmodel, de Mio Spirit 470, ter test gekregen en zijn onmiddellijk enthousiast in de auto gesprongen!

In vergelijking met zijn voorgangers is de Spirit 470 een verademing. De bediening is vele malen vriendelijker en efficiënter dan het vorige navigatiesysteem van Mio, de Spirit 500 Live TMC, dat we besproken hebben in PCM 3. Het systeem kent veel meer nuttige POI's en de opdrachten die u op het touchscreen invoert, worden vrijwel onmiddellijk uitgevoerd.

Ook de kaarten hebben een flinke restyling gekregen en de routebegeleiding ziet er nu veel mooier uit dan bij voorgaande modellen. De routebegeleiding is nog steeds strak en no-nonsense qua uitstraling, maar doordat de kaarten grafisch net wat mooier zijn vormgegeven, hebben we niet meer het gevoel naar een 'gratis' navigatieapplicatie te kijken.

De Spirit 470 bevat 23 kaarten van West-Europa en het pakket wordt compleet geleverd met houder, software, usb-kabel en aansluiting voor uw aanstekerslot in de auto. Via de computer kunt u eventuele kaartupdates en extra abonnementen installeren. Attent is ook dat er flitspaalinformatie mee is geïnstalleerd die een jaar geldig is.

Eigenlijk is er maar één echt nadeel aan de Mio Spirit 470 en dat is de stem die op het systeem geïnstalleerd staat. Deze is vreselijk om aan te horen, mede dankzij het mechanische geluid en de klemtonen die totaal verkeerd uitgesproken worden. Nog vervelender is dat deze stem niet te vervangen is. Ook bevat het apparaat geen TMC-functionaliteit, maar het is dan ook een instapmodel.

PluspuntenMinpuntenConclusie
  • fijn in gebruik
  • verbeterde kaarten
  • alle 23 kaarten van West-Europa
  • geen TMC-functionaliteit
  • navigatiestem is vreselijk
Mio heeft zijn interface duidelijk verbeterd, en dat is positief. Voor een instapmodel is de Spirit 470 een fijn apparaat dat u van A naar B brengt.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Navigatiesystemen

Tags:

Laatste reactie