abonneren

P680

Inhoudsopgave

  1. > Inleiding
  2. > Specificaties
De P600-serie is het eerste volwassen navigatiesysteem van Acer. Eerdere modellen zagen eruit als een pda of waren van matige kwaliteit. Bij de door ons geteste P680 is dat een stuk beter voorelkaar.

De P600-serie is verkrijgbaar in drie modellen: het basismodel P610, de P630 met Europese kaarten en Bluetooth voor het middensegment en de P680 als topmodel. In de laatstgenoemde zit ook een TCM-ontvanger voor verkeersinformatie. Behalve navigeren kunt u er ook foto’s op bekijken, mp3’s luisteren en contacten beheren. Bijzonder bij dit navigatiesysteem is dat er CoPilot 6 Premium van het Amerikaanse bedrijf ALK Technologies op is geïnstalleerd. Deze software wordt veel in Engeland gebruikt, maar is in de rest van Europa eigenlijk nauwelijks bekend. De vormgeving en de helderheid van het 4 inch breedbeeldscherm is prima in orde, maar bij het invoeren van een adres reageert het apparaat wat traag en verschijnt er regelmatig een zandloper in beeld. Het wisselen tussen cijfers en letters bij het intikken van een postcode levert meteen al een vervelende wachttijd van een paar seconden op. Een ander kritiekpunt zijn de cryptische aanwijzingen: wie niet begrijpt wat met “Veil. weerg. bij bvst. snelh.” wordt bedoeld krijgt hopelijk meer inzicht door de toevoeging “Ondersteund in alle weergavemodi behalve Veiligheid van chauffeur”. De knop “Recente Einden” zal wellicht ook wat wenkbrauwen doen fronsen; waarschijnlijk wordt hiermee recente bestemmingen bedoeld. Bij het intikken van een adres moet u steeds opnieuw invoeren dat u in Nederland wilt navigeren en bij het zoeken naar een POI moet u twintig keer op een klein knopje op het scherm tikken om uiteindelijk onderaan de lijst bij de T van Tankstation uit te komen. U kunt niet, zoals bij andere navigatiesystemen, een lijstje inzien van de aanwezige categorieën of door het intikken van een beginletter alvast een selectie maken. De gebruikersinterface had kortom beter doordacht kunnen zijn. Wel handig is het voorspellende adresinvoersysteem: bij het invullen van een aantal letters van de plaatsnaam of straatnaam worden alleen de letters helder getoond, die nog gekozen kunnen worden. Alle overige letters zijn gedimd.

PluspuntenMinpuntenConclusie
  • mooi afgerond design
  • snelle processor
  • software is onlogisch opgebouwd en werkt vertragend
Intern draait een 400 MHz Samsung-processor met Windows CE Core 5.0 als onderliggend besturingssysteem. Het is jammer dat de Acer P680 niet optimaal profiteert van deze relatief snelle processor. De software is daarbij het belangrijkste struikelblok.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Navigatiesystemen

Tags:

Nieuws headlines

donderdag 25 januari

dinsdag 16 januari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord