abonneren

Offline gebieden Google Maps op te slaan op sd-kaart

Voor smartphones met een geringe hoeveelheid interne opslagruimte komt Google met een belangrijke update voor zijn navigatiedienst Maps: de optie om offline gebieden op een sd-kaart op te slaan.

Zodra je een gebied opslaat voor offline gebruik, krijg je van Google de optie de data op een sd-kaartje te parkeren. De optie lijkt alleen tevoorschijn te komen als er ook daadwerkelijk een sd-kaartje in het toestel gedetecteerd wordt. 

Google maakt de nieuwe functie vandaag bekend en is ook al de uitrol gestart. Om offline te navigeren, moet het gebied eerst (bij voorkeur thuis) gedownload worden. Zo'n digitale kaart werd tot op heden bewaard op de interne opslag van een smartphone.

Deze digitale kaarten kunnen echter veel ruimte in beslag nemen, als je nagaat dat één stad bijvoorbeeld al snel zwaarder weegt dan 1 GB. Op telefoons met weinig interne opslag, kan dat een probleem zijn.

Wifi only

De nieuwe optie valt samen met een 'Alleen wifi'-modus. Zodra deze in het instellingenmenu is ingeschakeld, navigeert Google Maps alleen nog via kaarten die offline opgeslagen staan.

Dat kan met name in het buitenland schelen, waar de kosten voor mobiel internet hoger zijn. Google zegt erbij dat er alsnog wel een beetje data verstookt wordt, maar dat het in elk geval wel een stuk moet schelen.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Navigatiesystemen

Tags: Navigatie, maps