Hoewel Garmin het in Nederland niet zo goed doet als TomTom, zijn we wel degelijk onder de indruk van Garmin's voorgaande modellen. De 700-serie zorgt voor een frisse nieuwe wind, met de Nuvi 710 als instapmodel.

Instapmodel blijft een groot woord, want de Nuvi 710 heeft niet dezelfde budgetvriendelijke prijs als de navigatiesystemen die we tegenkomen bij de Blokker en de Gamma. Dat komt vooral door de specificaties, die zeker niet verkeerd zijn. Hetzelfde geldt voor het uiterlijk: de Nuvi 710 is dun, heeft een mooie zilvergrijze afwerking en is voorzien van een 4.3-inch breedbeeld display. De enige knop die we kunnen ontdekken is de aan/uit-knop en verder zien we een sd/mmc-slot om meer kaarten toe te voegen dan de ingebouwde Benelux-kaarten. Garmin heeft eindelijk afstand gedaan van de opvouwbare antenne van de 600-serie en gekozen voor een intern model.

Starten we de Nuvi 710 op, dan krijgen we een eenvoudig menu te zien waar we kunnen kiezen voor het plannen van een route, het bekijken van de kaart, het aanpassen van het volume of het benaderen van tools en instellingen. Een reis maken is vrij eenvoudig, Garmin herkent naast adressen ook postcodes en heeft verder een uitgebreide lijst van Point of Interests, favorieten en stadscentra.

Onze eerste testrit komt erg langzaam van de grond. Na de koude start heeft de Nuvi 710 maar liefst vijf minuten nodig om een fix te krijgen. Gelukkig komen we dit gedurende de rest van de test niet meer tegen: bij een warme start krijgt de Nuvi in minder dan een minuut een fix. Garmin claimt de gebruikersinterface aangepast te hebben, maar we zien weinig verschil met voorgangers. Dat is geen minpunt, want de routeaanwijzingen zijn altijd erg duidelijk geweest. Garmin laat het juiste niveau aan details zien, met duidelijke kleuren voor de te volgen route en actiepijlen die ruim vantevoren zichtbaar zijn. Het berekenen en herberekenen van de route gaat snel, de audioaanwijzingen zijn duidelijk. We zijn wel teleurgesteld dat Garmin geen gebruik maakt van text-to-speech voor de bevestiging van straatnamen en locaties. Een geavanceerde richtingaanwijzing bij het naderen van een onoverzichtelijke kruising mist ook.

Garmin levert bij de Nuvi 710 een lijst van flitspalen mee; u wordt hiervoor zowel verbaal als visueel gewaarschuwd. De 710 ondersteunt ook fileinformatie via TMC. Slim: de TMC-antenne is verwerkt in de autolader, zodat er minder kabels over het dashboard van uw auto hoeven te lopen.

Zoals gebruikelijk bij navigatiesystemen van Garmin is de 710 ook onderweg gemakkelijk te bedienen, dankzij een overzichtelijk menustructuur en snelle toegang tot informatie over de huidige route. Het volume bedienen is wat lastiger en kost een paar klikken, maar niet zodanig lastig dat het gevaarlijk wordt.

Spitten we verder in de menustructuur dan valt op aan hoeveel Garmin gedacht heeft. De kaartweergave kan tot in detail worden afgesteld, evenals hoe het navigatiesysteem zich gedraagt tijdens een autorit. Andere leuke mogelijkheden zijn de 'Waar ben ik?'-functie die onze huidige locatie plus het dichtbijzijnde adres en kruising vermeldt. Ook kan snel worden gezocht naar dichtbijzijnde ziekenhuizen, politiekantoren en benzinestations.

Garmin heeft een aantal omvangrijke handleidingen meegeleverd die u de mogelijkheden van het apparaat tonen. Hierin staat ook hoe u het navigatiesysteem kunt gebruiken als mp3-speler, fotoviewer en reishulpje door middel van de wereldklok, rekenmachine en valutakoersomzetter. Bluetooth is geïntegreerd voor het koppelen van de Nuvi 710 aan een mobiele telefoon, een fm-transmitter stuurt stemopdrachten en eventueel muziek naar uw autoradio.

PluspuntenMinpuntenConclusie

  • Indrukwekkend arsenaal aan mogelijkheden

  • Makkelijk in het gebruik

  • Goede prestaties tijdens autorit

  • Duur gezien het gebrek aan Europese kaarten

  • Mist geavanceerdere mogelijkheden

De Garmin Nuvi 710 is een degelijk navigatiesysteem met een aantal goed doordachte functies. Helaas wordt er weinig kaartmateriaal meegeleverd, waardoor de prijs wat aan de hoge kant uitvalt.

8,0

Ons oordeel

Pluspunten

Minpunten

Conclusie

...
Lees meer
Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten