abonneren

Navigon 42 Premium Europe 44

Inhoudsopgave

  1. Inleiding
  2. Specificaties
Navigon vernieuwt regelmatig zijn collectie en ook dit jaar is de line-up vernieuwd. Wij testen de 42 Premium, het instapmodel van de Premium reeks.

Nieuw is Navigon Flow. Hiermee veeg je als het ware door de menuopties. Dat is in het begin even wennen, want met een tik op het scherm krijg je geen opstartmenu te zien van waaruit je een route kan plannen. Hiervoor moet je dus vegen. De menu's en invoerinterfaces zijn zeer gebruiksvriendelijk.

Navigon voorziet zijn premium navigatiesystemen altijd van voldoende mogelijkheden en de Premium 42 vormt hierop geen uitzondering met bluetooth connectie voor handsfree bellen, een micro-sd kaartslot voor geheugenuitbreiding en spraakaansturing. Handig is dat je een navigatieprofiel kan kiezen: voetganger, fietser, vrachtwagenchauffeur of automobilist. Grappig is dat een route ook gesimuleerd kan worden. Jammer is dat deze niet vooruit of terug te spoelen is.

Hoewel de routebegeleiding overwegend prettig is, laat het systeem soms iets te vroeg de afbeelding van een afslag zien, waardoor de suggestie gewekt wordt dat je een afslag nu al moet hebben. Dit terwijl de juiste afslag verderop ligt. Ook vinden we het jammer dat het systeem niet van te voren aangeeft dat er een pont op je route ligt en vinden we de drie routekeuzes die je aan het begin van je reis te zien krijgt, beperkt qua informatie. Vaak blijkt de 'snelste' route ook helemaal niet snel te zijn. Navigon stuurt je graag door allerlei kleine straatjes binnen de bebouwde kom. Het grootste bezwaar vinden we de tijd die het duurt voordat het apparaat een GPS-fix heeft en ook Live TMC werkt 50 procent van de tijd niet.

Pluspunten Minpunten Conclusie
  • fijne routebegeleiding
  • meerdere navigatieprofielen
  • veel mogelijkheden
  • routekeuze onduidelijk
  • waarschuwt niet voor ponten
  • trage gps-fix en TMC
De Navigon 42 Premium is op zich een prettig navigatiesysteem, maar bij een volgend model zien we liever ├ęchte verbeteringen zoals een snellere GPS-fix en betere Live TMC-functie.

 

Geschreven door: Gerard Sombroek op

Category: Review, Navigatiesystemen

Tags: