Moov Spirit 500 Live TMC

Navigatiesystemen worden steeds slimmer: dankzij Live-diensten halen ze actuele flitspaalinformatie, weersomstandigheden en verkeerssituaties binnen en wijzen u indien nodig op een alternatieve route. We vinden deze Live-diensten terug op de scherp geprijsde Mio Spirit 500 Live TMC.
5
Score
50
Score: 50
  • Pluspunten
  • Minpunten

De Moov Spirit 500 Live TMC is grofweg zo'n € 160 goedkoper dan de Navigon 6350 Live terwijl hij ongeveer dezelfde mogelijkheden biedt. De Spirit 500 Live TMC biedt dus veel functionaliteit voor z'n geld: zo heeft dit model een breedbeeld touchscreen, alle kaarten van Europa, een voetgangersmodus, file-detectie en meer.

Helaas levert u behoorlijk in op het gebied van gebruiksgemak. Om te beginnen zijn de kaarten erg minimalistisch (zeg maar gerust kaal) uitgevoerd. Gelukkig zijn ze wel erg duidelijk. Verder is de bediening traag. Tussen het aantikken van de verschillende opties zitten soms enkele seconden, wat op den duur gaat irriteren. Ook is de algehele bediening van het apparaat niet innovatief en dat is jammer, omdat de menu's op het eerste gezicht heel overzichtelijk lijken. Zo gaat het invoeren van een adres gepaard met onnodig veel handelingen en stelt het systeem geen ander huisnummer voor als het huisnummer niet bestaat of bekend is.

We zijn blij verrast door de beslissing van Mio om de kosten van de Live-dienst te verwerken in de aanschafprijs, waardoor een abonnement niet nodig is. Concurrenten kunnen hier een voorbeeld aan nemen!

PluspuntenMinpuntenConclusie
  • gratis Live-diensten
  • veel functionaliteit voor weinig geld
  • trage bediening
  • menu niet gebruiksvriendelijk
Bij Mio betaalt u minder, maar moet u het stellen met de trage en soms onvriendelijke bediening. De Mio Moov Spirit 500 is niet zozeer slecht, maar de bediening kan beter.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Navigatiesystemen

Tags: