abonneren

Mio Spirit 685 Live TMC

Inhoudsopgave

  1. Inleiding
  2. Specificaties
Mio heeft moeite om ons te overtuigen van de kwaliteit van hun navigatiesystemen, hoewel de Spirit 470, een instapmodel, hier een uitzondering op is. Desondanks laat Mio zich niet uit het veld slaan en gaat zij enthousiast door met het uitbrengen van nieuwe navigatiesystemen.
Zo ook de Mio Spirit 685 Live TMC.

Om maar meteen met de deur in huis te vallen: we zijn nog steeds niet enthousiast. Mio doet zijn best allerlei handige functies toe te voegen, denk aan parkeernavigatie, flitspaal informatie en een voetgangersmodus, maar de kernfunctie van het apparaat schiet tekort; navigeren.

De Spirit 685 is voorzien van hopeloos verouderde kaarten met als gevolg dat het in diverse situaties lastig te navigeren is van A naar B. Onderweg naar Utrecht raakte de Mio helemaal het spoor bijster, terwijl andere navigatiesystemen zoals TomTom en Navigon zich hier wel weten te redden. Deze Spirit roept dan ook een hoop ergernis op tijdens het rijden.

Verder reageert de Spirit 685 traag op instructies en doet hij lang over het herberekenen van een nieuwe route. Een voordeel ten opzichte van zijn voorganger, de Spirit 575,  is dan weer wel dat hij in ieder geval een nieuwe route berekent als je een andere weg inslaat en je niet 10 km lang wil laten keren.

Over de uitvoer van de TMC functionaliteit zijn we ook niet tevreden. Mio meldt weliswaar netjes dat er een file is, maar vervolgens moeten we op een klein mini-icoontje drukken als we een andere route willen. Het herberekenen van de nieuwe route duurt vervolgens te lang waardoor je afslagen kan missen. Opvallend is wel dat de navigatiestem verbeterd is, hoewel de dame nog steeds als een slaafse robot klinkt. Deze stem is via de meegeleverde software aan te passen, maar veel andere opties heb je niet. Je kan de TTS stem veranderen in een 'normale' stem, maar dan worden er geen straatnamen uitgesproken.

Pluspunten Minpunten Conclusie
  • Veel extra functies
  • Traag
  • Verouderde kaarten
  • Navigatiestem
Ook de Mio Spirit 685 TMC Live weet ons niet te overtuigen. Voor bijna 160 euro is er beter te krijgen dan dit.

 

Geschreven door: Gerard Sombroek op

Category: Review, Navigatiesystemen

Tags: