abonneren

Mio ontwikkelt fietsnavigatiesysteem

Onlangs hebben wij van medewerkers van Mio vernomen dat zij bezig zijn met een navigatiesysteem speciaal voor fietsers. Wanneer het apparaat precies beschikbaar is, is nog niet duidelijk.

 

Er zijn navigatiesystemen die je ook kan gebruiken als wandelaar of als fietser, maar deze systemen zijn toch vooral bedoeld voor gebruik met de auto. Mio gaat een navigatiesysteem uitbrengen dat speciaal gericht is op fietser en dus ook wielren- en mountainbike-routes zal bevatten.

De kaarten van dit systeem - er komen drie versies - zijn gebasseerd op open-source kaarten. Dit omdat er geen officiële kaarten zijn met wielren- en mountainbike-routes.

In de auto is een navigatiesysteem goed verstaanbaar, maar op de fiets in de buitenlucht is dat toch een stukje lastiger. Verrassend genoeg wordt bluetooth waarschijnlijk niet ondersteund in dit systeem. Mio heeft aangegegeven dat er bij elk belangrijk punt een geluidsalert komt. Dit is prima hoorbaar volgens Mio. De gebruiker ziet vervolgens de routewijziging of andere belangrijke mededeling.

Er komen drie versies van het navigatiesysteem voor de fietsende mens. De cyclo 300 van 299, of 349 (afhankelijk van het soort kaarten) en de Cyclo 305 van 399 euro. Het is vooralsnog nog wat onduidelijk wanneer de fietsnavigatie van Mio beschikbaar is. Mio geeft eind maart of begin april aan.

 

Geschreven door: Gerard Sombroek op

Category: Nieuws, Navigatiesystemen

Tags: Navigatie

Laatste reactie