abonneren

LN700 (LN710)

Navigatiesystemen zijn niet nieuw voor LG: eerder bracht het bedrijf al de LN600 uit. Vergeleken met dat model is het scherm bij de LN700 en LN710 flink groter geworden (4 inch!) en is het aantal knoppen verminderd.

Het verschil tussen beide apparaten zit in de meegeleverde kaarten: de LN700 heeft Beneluxkaarten, terwijl de LN710 beschikt over alle kaarten van Europa. Een extra functie is het bekijken van foto’s, maar het beluisteren van mp3-nummers is niet mogelijk.

Uiteindelijk gaat het natuurlijk om navigeren en daarvoor heeft LG gekozen voor de software van Destinator. De software is aangepast voor LG, maar daarbij heeft men wel wat steekjes laten vallen, zoals de typfout ‘Wacht op GSP-signaal’ en het Engelstalige instellingenscherm (de rest van het software is wel Nederlandstalig). Ook zijn nieuwe ontwikkelingen als verkeersborden en afslagborden nog niet verwerkt in deze versie. Overigens waren we bij de eerder besproken Compasseo 600 van Packard Bell ook al niet te spreken over de hierbij meegeleverde Destinator-software. In dat review noemden we ook het gevaar, dat fabrikanten die meedoen met de navigatiehype er makkelijk weer meer kunnen stoppen. LG lijkt dat voorlopig niet van plan: ze hebben inmiddels een volgend apparaat aangekondigd: de LN500.

Zoals al aan de naam te zien is, gaat het hierbij om een eenvoudiger model, met een kleiner scherm: geen 4 inch zoals op de LN700, maar een scherm van 3,5 inch. De LN500 ligt vanaf januari 2007 in de winkel, is kleiner en en daardoor nog makkelijker mee te nemen. Toch is het apparaat met z'n 170 gram nog geen échte lichtgewicht.
Een stap vooruit is dat de GPS-antenne niet meer uitklapbaar is, maar volledig is geïntegreerd. Ook op dit model is weer de navigatiesoftware van Destinator geïnstalleerd. Een opvallende keuze is dat LG meerdere modellen gaat uitbrengen (LN505, LN510, LN515, etc.) afgestemd op bepaalde markten. Een hoger typenummer duidt daarom niet automatisch een luxere uitvoering aan. Het instapmodel gaat rond de 250 euro kosten.

PluspuntenMinpuntenConclusie
  • Groot en helder scherm
  • Goede materialen, robuuste uitvoering
  • Matige software, met typfouten en 'vergeten' vertalingen
  • Nieuwe navigatiefuncties zijn nog niet in de software verwerkt
De hardware is prima in orde: goede zuignaphouder, groot en helder scherm, goede materialen, maar de software maakt van dit apparaat een tegenvallend product.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Navigatiesystemen

Tags: