abonneren

iPAQ rx5935

Met de rx5935 begeeft HP zich ook op de navigatiemarkt. Maar wel met een eigen aanpak: het besturingssysteem is niet afgeschermd, zoals bij de meeste pnd's, maar de rx5935 is in feite een pda die op alle fronten is geoptimaliseerd voor navigatie. Het voordeel daarvan is, dat u vrij bent om extra software te installeren.

De klassieke pda heeft nauwelijks bestaansrecht meer; de meeste fabrikanten kiezen ervoor een navigatie- of telefoonfunctie toe te voegen. HP deed dat al met de zakelijke hw6500 en hw6900-serie, maar kiest bij de rx5935 voor een andere aanpak: dit is een Travel Companion, volledig ingesteld op navigatie, maar ook als gewone organizer te gebruiken.

Dat heeft voordelen: zo zijn functies voor foto’s, muziek en films al standaard in het besturingssysteem aanwezig. HP levert TomTom Navigator 6 mee als navigatiesoftware, plus handige reissoftware zoals WorldMate, waarmee u valuta en tijdzones kunt omrekenen. Er komen verschillende modellen in de 5900-serie, maar allemaal zijn ze voorzien van bluetooth, wifi en gps. Wie met TomTom wil navigeren, maar niet in functionaliteit beperkt wil worden, is met deze HP beter af dan met de GO- en One-serie van TomTom zelf. De bluetooth-carkitfunctie, de veel grotere harde schijf (20 GB!), de VS/Canada-kaarten en de tmc-aansluiting van de GO 910 zult u dan wel moeten missen.

PluspuntenMinpuntenConclusie
  • Kwalitatief hoogwaardig
  • Uitstekende software
  • Mooie vormgeving
  • PDA-functies volledig beschikbaar, daardoor veel meer mogelijkheden dan 'afgeschermde' PND
  • Geen carkitfunctie
We hadden de HP rx5935 graag de prijs voor het Beste Product gegund, want zowel qua hardware en software is alles goed verzorgd. Toch missen er een aantal functies die bij de testwinnaar wel aanwezig zijn. Hebt u geen behoefte aan zaken als een bluetooth-carkit of kaarten van de VS, dan doet u met deze Travel Companion van HP zeker geen miskoop.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Navigatiesystemen

Tags: