abonneren

GoPal P4425

Inhoudsopgave

  1. > Inleiding
  2. > Specificaties
Hoewel Medion in de navigatiemarkt niet zo succesvol is als TomTom en Garmin, hebben we nooit veel aan te merken gehad op de apparaten van deze Duitse fabrikant. Ook over de P4425 zijn we positief gestemd.

De P4425 is het meest recente model in de lijn navigatiesystemen van Medion. Ten opzichte van zijn voorgangers zijn er een aantal verbeteringen doorgevoerd.
Het chassis van de P4425 is slank en afgewerkt met een zwart glossy laklaag. Het navigatiesysteem is zeer licht. Er zijn maar weinig knoppen aanwezig: twee voor volume en een aanpasbare button. Op het navigatiesysteem zijn de volledige kaarten van Europa en Groot-Brittanië geïnstalleerd, daarnaast ondersteunt het apparaat van huis uit bluetooth, TMC-ontvangst en is er een uitgebreide database aan flitscamera's aanwezig. Medion heeft ook aan multimediafeatures gedacht: de P4425 fungeert als mp3-speler, fotoviewer, videospeler, is uitgerust met alle Berlitz-reisgidsen en er is zelfs een fm-transmitter aan boord om aanwijzingen of muziek naar de autoradio te sturen. Bent u bang dat uw navigatiesysteem in verkeerde handen valt? Een geïntegreerde fingerprintreader verzekert u dat niemand anders het apparaat op kan starten.
Vorige modellen van Medion maakten indruk door de eenvoudige navigatie, gemakkelijk te bedienen menu's en aanpasbare displayweergave. Gelukkig heeft Medion dit bij de P4425 niet gewijzigd. Wel merken we dat we niet meer zo onder de indruk zijn van de kaartweergave zelf; deze doet inmiddels wat oubollig en saai aan. Ook moeten we flink in de instellingen duiken om alle gewenste informatie op het display te krijgen.
Hoewel de P4425 zijn mannetje staat, zijn de routeaanwijzingen minder duidelijk te volgen dan die van de Panasonic Strada (zie elders in het testcenter).

PluspuntenMinpuntenConclusie
  • Behoorlijke prestaties op de weg
  • Indrukwekkend arsenaal aan features
  • Goede prijs/kwaliteitsverhouding
  • Oninspirerende kaarten
  • Veel configuratiemogelijkheden
Ondanks een paar kleine minpuntjes én de wat krappe meegeleverde sd-kaart is de P4425 een uiterst capabel navigatiesysteem. Wie de tijd neemt het apparaat goed in te stellen, zal zelden zijn bestemming missen.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Navigatiesystemen

Tags:

Nieuws headlines

Laatste reactie