abonneren

GO 910

Amper een jaar na de introductie van de TomTom 300, 500 en 700 worden deze navigatiesystemen alweer vervangen door de 710 en 910. Niet alleen is de binnenkant vernieuwd, ook het uiterlijk is aangepakt.

De TomTom 910 is het paradepaardje, boordevol functionaliteit die we nog niet eerder bij TomTom tegenkwamen. Sterker nog, het bedrijf komt met een aantal unieke mogelijkheden die we bij de concurrent nog niet zagen. Zo ondersteunt de 910 'text-to-speech', wat wil zeggen dat de stem u niet alleen basisopdrachten geeft, maar de volledige richtingaanwijzingen en straatnamen uitspreekt. Een rondje door Amsterdam levert redelijke resultaten op; straatnamen met Nederlandse woorden worden verbazingwekkend goed uitgesproken, maar exotischere straatnamen worden weleens verhaspeld tot iets onherkenbaars. Desondanks zijn we onder de indruk.

Waarschuwingen

Het hoofdmenu bevat veel functies en instellingen. Nieuw is de mogelijkheid om de maximumsnelheid weer te geven. Overschrijdt u deze snelheid met meer dan 5 procent, dan wordt uw snelheid rood aangegeven. Helaas is er geen gesproken melding of waarschuwing aan te koppelen, iets wat we bij concurrenten wel al zien. De 910 wordt geleverd met kaarten van Europa en de VS. De kaarten staan op de ingebouwde harde schijf, waarvan u de lege ruimte kunt gebruiken voor audiobooks en mp3-bestanden. Hoewel de ingebouwde speaker het bij lange na niet redt in vergelijking met de autospeakers, voldoet hij ruimschoots voor audiobooks. De TomTom 910 is via usb aan uw pc te koppelen; zo kunt u de harde schijf makkelijk benaderen. De harde schijf produceert daarbij een hinderlijk hoge pieptoon, die we bij normaal gebruik niet tegenkomen.

Snelheidsverlies

De TomTom 910 is trager in het berekenen van routes dan zijn voorgangers. Dat komt vermoedelijk door de omvang van de kaartendatabase. Toch voelt de 910 snel genoeg aan. De veelvoud aan manieren om een doelbestemming te vinden en de uitgebreide poi-database zorgen ervoor dat u bijna altijd wel op uw bestemming komt. De TomTom 910 is daarmee een uiterst compleet product dat niet goedkoop is, maar zijn geld wel meer dan waard is.

PluspuntenMinpuntenConclusie
  • Breedbeeld touchscreen-lcd.
  • Alle kaarten van Europa, VS en Canada.
  • Véél functionaliteit.
  • Onhandige bevestiging.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Navigatiesystemen

Tags:

Nieuws headlines

donderdag 25 januari

dinsdag 16 januari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord