abonneren

Compasseo 600

De Compasseo 600 is qua uiterlijk iets verfijnd ten opzichte van de 400 die we eerder bespraken, maar de functionaliteit is nauwelijks veranderd.

U kunt met de Compasseo 600 niet alleen navigeren, maar ook muziek luisteren en foto’s bekijken. Voor de navigatiesoftware wordt nog steeds gebruik gemaakt van Destinator. Dat is niet de gelukkigste keuze, want de software heeft een eigenzinnige manier om afslagen aan te kondigen: "Sla rechtsaf... na 500 meter". Als automobilist heb je de afslag al genomen, om pas daarna erachter te komen dat de juiste afslag nog 500 meter ver is. De gesproken instructies zijn duidelijk te verstaan, maar klinken nogal gebiedend. De meegeleverde documentatie is beperkt, waardoor u functies zoals foto's bekijken en mp3's afspelen grotendeels zelf moet uitvogelen.

Een bijkomend probleem bij dit soort apparaten is dat de software speciaal voor de leverancier is aangepast. Daardoor is het lastig om later updates te krijgen - als de fabrikant ze überhaupt aanbiedt. Een ander risico dat u loopt, is dat een fabrikant als Packard Bell mee wil doen met de navigatiehype, maar er op elk moment weer mee kan stoppen. Het is te hopen dat u dan nog support en garantie krijgt.

Inmiddels is ook de opvolger uit: de Compasseo 620. De specificaties daarvan zijn gelijk; het enige verschil is meer geheugen.

PluspuntenMinpuntenConclusie
  • Matige software
  • Middelmatig qua prestaties en functionaliteit
Met een schermdiameter van 3,5 inch en een gewicht rond 150 gram hoort de Packard Bell fysiek bij de middenmoot. Dat geldt eveneens voor de functionaliteit: geen miskoop, maar ook geen hoogvlieger.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Navigatiesystemen

Tags: