abonneren

C710

De Mio C510E en C710 zijn de opvolgers van de Mio 268 en 269. Wij bekeken de Mio C710, die voor het hogere middensegment is bedoeld.

De C510E en de C710 lijken sterk op elkaar, maar er zijn toch wel enkele verschillen. In de eerste plaats krijgt u bij de C710 meer accessoires meegeleverd, waaronder een draagtasje, een fietshouder en een TMC-antenne. Verder beschikt de C710 over iets meer geheugen (2GB in plaats van 512MB) en zijn de kaarten van heel Europa al voorgeïnstalleerd. Op de C510 vindt u alleen de kaarten van uw eigen regio (Benelux) en zult u zelf eventuele extra landen moeten installeren. Bij beide krijgt u het kaartmateriaal van 24 Europese landen meegeleverd. U kunt in een oogopslag zien met welke uitvoering u te maken hebt, want de C510E is antracietkleurig en de C710 is zwart.

In de doos vinden we een flexibele autohouder met zuignap, een laadkabel, een snelstartgids en een cd en dvd. Maar ook een fietshouder, een TMC-ontvanger, een hoesje en een hoop andere handige accessoires. De cd bevat handleidingen en software voor bestandsuitwisseling met de pc en de dvd bevat kaartmateriaal van 24 Europese landen. Die hebt u overigens niet direct nodig, want de kaarten zijn al in het ingebouwde 2GB geheugen op het apparaat geïnstalleerd. U zou het hoogstens nodig hebben als er iets misgaat.

Tijdens het gebruik vallen twee dingen op: in de eerste plaats de Nederlandse stem, die niet even soepel klinkt als de Vlaamse dame. De klemtoon en de woordpauzes zijn soms wat onnatuurlijk en ook is de stem niet neutraal genoeg; het klinkt te bekakt. Een ander minpuntje zijn de menu's. Het blijkt een hele toer om bijvoorbeeld Bluetooth uit te schakelen, omdat de instellingen op meerdere plaatsen in het programma kunnen worden aangepast. De intuitieve bediening van de software laat daardoor wel iets te wensen over.

De C710 kan niet alleen navigeren, maar kan ook dienstdoen als mp3-speler, Bluetooth handsfree carkit en als digitaal fotolijstje. De bediening van het apparaat vindt plaats via het 3,5 inch aanraakgevoelige scherm.

PluspuntenMinpuntenConclusie
  • Compact
  • TMC functionaliteit
  • Veel accessoires
  • Goede prijs/kwaliteitverhouding
  • Kwaliteit Nederlandse stem valt tegen
  • Verwarrende menu's
De Mio C710 is een compleet systeem en u krijgt er een hoop accessoires bij. Hebt u die niet nodig, dan kunt u beter voor de goedkopere C510 kiezen.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Navigatiesystemen

Tags: