abonneren

C510E

De Mio C510E en C710 zijn de opvolgers van de Mio 268 en 269. Het gaat om twee platte apparaten in pda-formaat, die makkelijk op zak kunnen worden gestoken. Wij probeerden de Mio C510E, die voor het middensegment is bedoeld.

De C510E en de C710 lijken sterk op elkaar, maar er zijn toch wel enkele verschillen. In de eerste plaats krijgt u bij de C710 meer accessoires meegeleverd, waaronder een draagtasje, een fietshouder en een TMC-antenne. Verder beschikt de C710 over iets meer geheugen (2GB in plaats van 512MB) en zijn de kaarten van heel Europa al voorgeïnstalleerd. Op de C510 vindt u alleen de kaarten van uw eigen regio (Benelux) en zult u zelf eventuele extra landen moeten installeren. Bij beide krijgt u het kaartmateriaal van 24 Europese landen meegeleverd op dvd. U kunt in een oogopslag zien met welke uitvoering u te maken hebt, want de C510E is antracietkleurig en de C710 is zwart.

In de doos vinden we een flexibele autohouder met zuignap, een laadkabel, een snelstartgids, een cd en dvd. De cd bevat handleidingen en software voor bestandsuitwisseling met de pc en de dvd bevat kaartmateriaal van 24 Europese landen. Wat ontbreekt is een oplader voor het electriciteitsnetwerk, die echter wel voor 20 euro kan worden nabesteld.

De C510E kan niet alleen navigeren, maar kan ook dienstdoen als mp3-speler en als digitaal fotolijstje. De bediening van het apparaat vindt plaats via het 3,5 inch aanraakgevoelige scherm. Wie niet genoeg heeft aan 512 MB geheugen kan dit verder uitbreiden met SD-kaartjes.

PluspuntenMinpuntenConclusie
  • Compact
  • Goede prijs/kwaliteitverhouding
  • Geen stroomadapter voor het electriciteitsnet meegeleverd
De C510E heeft heel wat te bieden voor een prijs van iets boven de 300 euro. Op een aantal punten is ten opzichte van de C710 bezuinigd, zoals op de stroomadapter, het beschermhoesje en de fietshouder. Maar dat zijn extra's die niet iedereen nodig heeft. Wie op zoek is naar een compact navigatie-apparaat maakt met de Mio C510E een prima keuze.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Navigatiesystemen

Tags: