abonneren

C210

Mio lijkt in 2006 vooral in te zetten op persoonlijke navigatieapparaten (PND's), ten koste van pda's met navigatiefunctie. Deze zomer worden drie nieuwe modellen gelanceerd. De C210 is daarvan de goedkoopste.

De C210 lijkt op het eerste gezicht een concurrent voor de TomTom One: hetzelfde kleine formaat en dezelfde prijsklasse.
Mio levert altijd behoorlijk wat accessoires bij. Maar bij de C210 is de inhoud van de doos tamelijk beperkt: bij dit apparaat worden alleen een zuignap met houder voor de auto, een usb-kabel en een autolader meegeleverd. Thuis opladen is niet mogelijk, want de C210 werkt op vier penlite-batterijen (AA). Dit heeft voor- en nadelen: het voordeel is dat u tijdens het wandelen en fietsen niet bang hoeft te zijn dat u verdwaalt. Neem een extra setje batterijen mee en u weet zeker dat u thuiskomt. Het nadeel is dat u in de auto altijd de autolader moet aansluiten, om te voorkomen dat u handenvol geld aan losse batterijen kwijt bent. De meegeleverde USB-kabel is niet alleen bedoeld om bestanden uit te wisselen met de PC, maar de kabel kan het apparaat ook voorzien van stroom. Binnenshuis kunt u er dan toch alvast mee gaan spelen.
Mio levert bij dit apparaat de software MioMap 3.1 mee; een aangepaste versie van iGo. De kaarten en de gebruikersinterface zien er mooi uit, maar de gebruiksvriendelijkheid laat nog wel iets te wensen over: er zijn maar liefst drie instellingenschermen op verschillende niveau's. Het logisch verband daartussen is niet meteen duidelijk, waardoor het even zoeken is wanneer je een bepaalde instelling wilt wijzigen: je weet dat het erin moet zitten, maar waar?
Helaas levert Mio maar één Nederlandstalige stem mee. Deze bekakt en tegelijk wat rokerig klinkende dame zal niet iedereen kunnen charmeren. De Vlaamse stem Ulla komt wat dat betreft sympathieker over en heeft als bijkomend voordeel dat de ingesproken tekstfragmenten soepeler op elkaar aansluiten.
De C210 biedt ook de mogelijkheid om verkeersinformatie via TMC te ontvangen. Hiervoor moet u wel voor 75 euro extra de optionele TMC-ontvanger aanschaffen.

PluspuntenMinpuntenConclusie
  • Verwisselbare batterijen
  • Schattig uiterlijk, leuk ogend design
  • Geen oplaadbare batterij
  • Minder makkelijk in je zak te steken dan de C510E en C710
De C210 is een handzaam apparaatje dat er leuk uitziet, maar toch op een aantal punten net even minder handig is dan de C510 en C710 van dezelfde fabrikant. Belangrijkste minpunten ten opzichte van de twee andere apparaten is dat de C210 minder compact is en geen oplaadbare batterij bevat.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Navigatiesystemen

Tags:

Nieuws headlines

Laatste reactie