abonneren

70 Premium

Navigon staat bekend om zijn uitstekende doch dure navigatiesystemen. Na een complete opfrisbeurt van de productreeks is de Navigon 70 Premium het nieuwe paradepaardje. Is dit model de forse aanschafprijs waard?

Navigon onderscheidt zichzelf door zijn uitstekende routebegeleiding en deze is nog verder verbeterd in de 70 Premium. Nieuw is de Active Lane Assistant, die middels een kleine animatie in beeld u nog duidelijker laat zien welke rijstrook u moet hebben. Met name bij onoverzichtelijke kruisingen is dit handig. Een andere vernieuwing is de Motion Sensor. Als uw hand in de buurt van het scherm komt, verschijnen er opties in het scherm die u direct kunt aantikken. Handig zijn de drie snelkoppelingen waarmee u direct naar het dichtstbijzijnde tankstation, parkeerplaats of restaurant kunt navigeren.

Sterk verbeterd is de spraakbesturing. Uw instructies worden tot op de letter opgevolgd. Zelfs ingesproken adresgegevens worden door de spraakherkenning correct geïnterpreteerd, zodat u deze kunt opgeven als bestemming. De navigatiestem zelf is een beleefde mannenstem die duidelijk en correct articuleert. Andere stemmen zijn niet aanwezig. Verder is de 70 Premium voorzien van de gebruikelijke Navigon-features, zoals de mogelijkheid uw Outlook-adressenboek te importeren en via bluetooth handsfree te bellen met uw mobiel. Ook flitspaalinformatie is aanwezig, maar deze moet u wel eerst in de instellingen activeren.

Toch is niet alles rozengeur en maneschijn. Zo is de tmc-verbinding instabiel en duurt het lang voordat het navigatiesysteem satellieten gevonden heeft, waardoor u aan het begin van uw route even 'blind' rijdt.

PluspuntenMinpuntenConclusie
  • zeer goede spraakbediening
  • uitstekende routebegeleiding
  • tmc instabiel
  • trage gps-fix
Is de Navigon 70 Premium zijn geld waard? Als u gebruik maakt van de nieuwe mogelijkheden dan zult u zeker geen spijt krijgen.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Navigatiesystemen

Tags:

Nieuws headlines

Laatste reactie