abonneren

2410

Inhoudsopgave

  1. > Inleiding
  2. > Specificaties
Navigon introduceert de 2410 op de toch al overvolle navigatie markt. Wat voegt de Navigon 2410 toe?

Bij het uitpakken vallen een paar zaken meteen op. Het kleine formaat en het lage gewicht. Attent is dat de accu al vol is en dus meteen klaar voor gebruik. Ook zit er een polsbandje bij.

Het polsbandje zit erbij omdat de 2410 kan omschakelen naar voetgangersmodus als u de auto in een door de 2410 aangegeven parkeerplaats heeft gezet en nog niet bij uw eindbestemming bent. Erg handig en deze navigatie werkt uitstekend. De bediening is gemakkelijk en vereist niet het lezen van een handleiding. Alles zit op de juiste plaats en is logisch in gebruik. Het automatisch aanvullen van adressen is erg handig.

Het contrast van het scherm is bijzonder goed. Zelfs met tegenlicht door laagstaande zon blijft het beeld goed leesbaar. De aanwijzingen op de snelweg door het weergeven van rijbaan advies met pictogrammen van de borden werkt heel prettig. Bovendien is de grafische weergave een lust voor het ook. Zelfs in Duitsland met de gecombineerde afslagen weet de 2410 raad en loodst u probleemloos hier doorheen.

De snelheid waarmee een alternatieve route wordt berekend is hoog. Zaken als verwachte aankomsttijd, een kompas, hoogtemeter, snelheid en straatnamen zijn allemaal weer te geven op het scherm. Maar zelfs als alles 'aan' staat, is er voldoende ruimte over voor de route aanduiding. Ook de 'veiligheidscamera's' oftewel vaste flitspalen zijn up to date en de locaties kloppen tot op de meter nauwkeurig. Deze optie is overigens voor 3 maanden gratis en dient daarna aangeschaft te worden.

PluspuntenMinpuntenConclusie
  • bediening
  • scherp beeldscherm
  • parkeren van en naar parkeerplaats
  • gesproken instructies haperen soms
  • bevestigingsbeugel lijkt niet sterk
De Navigon 2410 is een zeer sterk instapmodel wat niet onder doet voor duurdere varianten en de concurrent.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Navigatiesystemen

Tags:

Laatste reactie