abonneren

TomTom Mobile 5

Inhoudsopgave

  1. Inleiding
  2. Specificaties
We testten TomTom Mobile 5 gelijktijdig met drie andere navigatiepakketten: Navicore, Wayfinder en Route 66. TomTom levert een prima pakket, maar nieuwe functies die we al wel in pas uitgebrachte versies van de consument tegenkomen, ontbreken.

TomTom hoeven we nauwelijks meer te introduceren. Bijna iedereen kent het systeem, heeft het wel eens gebruikt of heeft meegekeken over de schouder van een TomTom-bezitter. Navigeren en TomTom zijn inmiddels bijna synoniemen geworden. De geteste versie 5 van TomTom Mobile is alweer wat langer beschikbaar en dat is te merken: sommige functies die al wel in Navicore en Route 66 aanwezig zijn ontbreken nog in TomTom Mobile 5. We doelen dan bijvoorbeeld op de ANWB-borden en de buddyfunctie. Bronnen binnen TomTom bevestigen ons dat dit in toekomstige versies echt wel zal worden toegevoegd.

Snel klaar voor gebruik

Na het plaatsen van de geheugenkaart en het registreren van uw licentiecode via internet of sms is het pakket klaar voor gebruik. De kaarten zijn overzichtelijker dan bij de meeste andere pakketten en voor de menu's heeft TomTom vastgehouden aan de eigen, overzichtelijke weergave met iconen. Ook beginners weten intuïtief hoe ze de programma moeten bedienen, zonder de handleiding te raadplegen. Ondanks deze lovende woorden wint TomTom nipt geen prijs als beste product of beste koop. Aan de kwaliteit zal het niet liggen, want die is zonder meer goed. Maar Route 66 en Navicore hebben voor dezelfde prijs net iets meer te bieden.

PluspuntenMinpuntenConclusie
  • Keurig verzorgd pakket.
  • Duidelijke menu's.
  • Duidelijk kaartmateriaal.
  • Weinig accessoires meegeleverd.
  • Het pakket is nog prima te gebruiken, maar langzamerhand is het wel tijd voor een update.
Ondanks onze positieve ervaringen wint TomTom nipt geen prijs als beste product of beste koop. Aan de kwaliteit zal het niet liggen, want die is zonder meer goed.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Navigatie

Tags: