abonneren

Reisplanner Europa Premium Edition 2007

Routeplanning op de desktop en daarna exporteren naar uw navigatiesysteem; makkelijker dan plannen op het systeem zelf? We probeerden Map & Travel Reisplanners, de "ultieme reisplanners voor zakelijk en privégebruik". Routeplanning op de desktop en daarna exporteren naar uw navigatiesysteem; makkelijker dan plannen op het systeem zelf?

Nu veel mensen een navigatiesysteem hebben, zoeken ontwikkelaars van desktopsoftware andere mogelijkheden. Map & Travel zijn nieuwe pakketten waarmee u geavanceerde routes op de desktop kunt plannen. Met Navigatieplanner Europa 2007 maakt u routes met maximaal 99 tussenstops, rekening houden met type voertuig, tolwegen en bezienswaardigheden onderweg. Reisplanner Europa 2007 bevat nog meer mogelijkheden: een hotel- en campinggids, honderdduizenden nuttige plaatsen (poi’s) en de mogelijkheid om zelf stadsplattegronden te printen.

De installatie verloopt op onze test-pc met Windows XP Home niet helemaal vlekkeloos. Er blijken componenten te ontbreken, het programma weigert op te starten en toont een (Duits)talige foutmelding. De FAQ biedt uitkomst, maar de daarvoor benodigde bestanden bevinden zich niet op de beloofde map op de cd. Op andere pc’s lukt de installatie wel, maar de installatie duurt behoorlijk lang en neemt veel ruimte in (7,5 GB).

Het plannen van een route is goed te doen, maar vergt wel iets meer moeite dan bij online routeplanners. Daar staat tegenover dat ingewikkelde routes met meerdere tussenstops mogelijk zijn. Toch zou het programma bij het invoeren van een adres iets gebruiksvriendelijker kunnen zijn. Bij het intoetsen van een paar letters worden al wel enkele suggesties getoond, maar dit werkt aan de hand van buurten en postcodes – iets wat u bij een vreemde stad vaak niet weet.

U kunt de plattegrond en routebeschrijving ook naar uw pda exporteren, net als bij sommige online routeplanners. Alleen PalmOS en Windows Mobile worden ondersteund. Een Pocket PC toont de route in de browser; voor de Palm wordt het programma MapViewer meegeleverd. Daarbij blijkt wederom de Duitse oorsprong van dit pakket: MapViewer is alleen Duitstalig.

Met Map & Travel kunt u ook routes naar TomTom, Navigon en Garmin exporteren. Maar eigenlijk is het maken van een reisplan rechtstreeks in bijvoorbeeld TomTom (maximaal 48 tussenpunten) net zo makkelijk en het bespaart een extra exporteer- en importeerstap.

PluspuntenMinpuntenConclusie
  • Routes vooraf plannen
  • Veel schijfruimte nodig
  • Gedeeltelijk vertaald
Het idee van Map & Travel is goed, maar als u bedenkt dat routeplanners voor de desktop al veel langer bestaan, is het jammer dat dit pakket op een aantal punten minder gebruiksvriendelijk is dan online routeplanners, behoorlijk wat ruimte in beslag neemt en op een aantal punten wat slordig overkomt.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Navigatie

Tags:

Nieuws headlines

Laatste reactie