abonneren

Nokia Maps komt naar iOS en Android

Nokia Maps komt onder de naam HERE over twee weken naar iOS en daarna ook naar Android. Nokia wil in het gat stappen dat Google achterlaat bij Apple en wil zich onderscheiden in kaarten en navigatie.

De Finse telecomgrootmacht Nokia heeft zijn kaartenapplicatie ingediend bij Apple ter goedkeuring. Over twee weken zal de app verkrijgbaar zijn in de App Store als Apple groen licht geeft. De app zal HERE gaan heten en niet Nokia Maps.

Apple lijkt zichzelf met het verwijderen van de Google Maps app in de vingers te hebben gesneden. Apple Maps is voorlopig nog niet goed genoeg om te kunnen tippen aan Google Maps of Nokia Maps. Als Nokia slim inspeelt op Apple's blunder, zal het een aardig deel van de markt kunnen veroveren. Zeker wanneer de Google Maps applicatie niet goedgekeurd wordt door Apple en deze wel.

3D

Nokia wil zich onderscheiden met zijn kaartenapplicatie, door betere kaarten neer te zetten en ook superieure locatiediensten toe te voegen. Ook zullen er 3D-mogelijkheden worden geïntroduceerd op termijn.

HERE is een samenvoeging van de kaarten van Nokia en de locatiediensten. CEO van Nokia Stephan Elop denkt dat “mensen hun wereld nog beter kunnen verkennen, ontdekken en delen” met de nieuwe app.

Earthmine

Nokia heeft ook het bedrijf Earthmine overgenomen, zo wordt tegelijk met het bovenstaande bekend. Het bedrijf maakt 3D kaarten. Nokia wil dan ook zo snel mogelijk 3D-kaarten introduceren en verstevigd zijn positie op kaarten-gebied met de overname van Earthmine.

De HERE app van Nokia komt begin volgend jaar ook naar het Android-platform.

Geschreven door: Chris Broesder op

Category: Nieuws, Navigatie

Tags:

Nieuws headlines

Laatste reactie