abonneren

Google zoekt hulp voor huisnummers

Google Street View is een handig hulpmiddel om adressen en omgevingen te bekijken, maar één aspect werkt nog niet zo goed: het juiste huisnummer vinden. Google roept de hulp in van het publiek om de service te verbeteren.

De kaarten van Google Maps bevatten een rudimentaire huisnummerlijst. Zo kun je ter oriëntatie voor een bezoekje alvast het juiste huisnummer opzoeken en het gebouw bekijken met Street View. De lijst is echter lang niet altijd accuraat. Vaak verschilt de werkelijke positie van gebouwen met de lijst, zodat je nog enkele keren door moet klikken om bij het juiste adres uit te komen. Om dit probleem op te lossen, heeft Google de hulp van het publiek ingeroepen door middel van recaptchas.

Sinds 2009 gebruikt Google recaptchas in plaats van captchas. Een captcha is het bekende bijna onleesbare woord dat je onderaan webformulieren in moet vullen om te laten zien dat je geen spambot bent. Bij recaptchas moet je zelfs twee woorden invullen, waarbij een van de twee een scanresultaat is dat door ocr-software niet werd herkend. Door dat woord ook uit te typen help je de ocr-resultaten van Google verbeteren. Hetzelfde principe wordt nu toegepast voor huisnummers in Street View. Naast een normale captcha krijg je een stukje van een foto te zien met een huisnummer. Door dat nummer in te voeren, wordt het juiste huisnummer aan de juiste plaats op Street View gekoppeld.

Google heeft het gebruik van recaptcha voor Street View niet officieel aangekondigd, maar wel bevestigd. Volgens het bedrijf zal het systeem niet alleen worden ingezet voor huisnummers, maar ook voor straatnamen en verkeersborden. 

Bron: TechCrunch

Geschreven door: Abram Wagenaar op

Category: Nieuws, Navigatie

Tags: recaptcha