abonneren

CBP tevreden met Street View-wijzigingen

Vorig jaar kreeg Google kritiek op zijn Street View-beleid. De zoekgigant zou meteen alle wifi-netwerken in kaart brengen, zonder toestemming van gebruikers. Nu Google een opt-out-regeling aanbiedt, heeft het Nederlandse College Bescherming Persoonsgegevens geen problemen meer met de dienst.

Na een stortvloed aan kritiek eind vorig jaar, op het automatisch indexeren van alle wifi-netwerken, voerde Google een opt-out-mogelijkheid in. Wie zijn wifi-netwerknaam uitbreidt met '_nomap' aan het einde, wordt door de Street View-auto's niet geïndexeerd. Niet de meest elegante oplossing, maar volgens het College Bescherming Persoonsgegevens voldoende om de privacy van mensen te kunnen waarborgen.

Google indexeert de wifi-netwerken omdat het zo nauwkeurige plaatsbepaling op smartphones en tablets mogelijk kan maken. Een aantal organisaties eiste van Google dat het een opt-in-regeling zou gebruiken, maar volgens Google zou dit te onpraktisch zijn. Het aantal opt-in-meldingen zou zo laag zijn, dat de locatiebepaling er nagenoeg onbruikbaar van zou worden. Het kabinet deelt deze mening.

Geschreven door: Xander Hoose op

Category: Nieuws, Navigatie

Tags: cpb

Laatste reactie