abonneren

CBP tevreden met Street View-wijzigingen

Vorig jaar kreeg Google kritiek op zijn Street View-beleid. De zoekgigant zou meteen alle wifi-netwerken in kaart brengen, zonder toestemming van gebruikers. Nu Google een opt-out-regeling aanbiedt, heeft het Nederlandse College Bescherming Persoonsgegevens geen problemen meer met de dienst.

Na een stortvloed aan kritiek eind vorig jaar, op het automatisch indexeren van alle wifi-netwerken, voerde Google een opt-out-mogelijkheid in. Wie zijn wifi-netwerknaam uitbreidt met '_nomap' aan het einde, wordt door de Street View-auto's niet geïndexeerd. Niet de meest elegante oplossing, maar volgens het College Bescherming Persoonsgegevens voldoende om de privacy van mensen te kunnen waarborgen.

Google indexeert de wifi-netwerken omdat het zo nauwkeurige plaatsbepaling op smartphones en tablets mogelijk kan maken. Een aantal organisaties eiste van Google dat het een opt-in-regeling zou gebruiken, maar volgens Google zou dit te onpraktisch zijn. Het aantal opt-in-meldingen zou zo laag zijn, dat de locatiebepaling er nagenoeg onbruikbaar van zou worden. Het kabinet deelt deze mening.

Geschreven door: Xander Hoose op

Category: Nieuws, Navigatie

Tags: cpb

Nieuws headlines

woensdag 28 februari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord