abonneren

ANWB en TomTom delen verkeersinformatie

ANWB en TomTom gaan samenwerken op het gebied van verkeersinformatie. Dit leidt tot completere informatie over de toestand van de wegen voor automobilisten.

Met data van TomTom HD Traffic krijgt de ANWB de mogelijkheid om naast de lengte van files ook de vertragingstijd te melden. Ook zullen TomTom-gebruikers meer geïnformeerd raken over de oorzaak van de vertragingen en worden ze beter geïnformeerd over incidenten.

TomTom verzamelt met HD Traffic real time file-informatie aan de hand van verplaatsingen van de TomToms op de wegen. Zowel de ANWB en TomTom streven ernaar om automobilisten zo efficiënt, veilig en goed geïnformeerd mogelijk van het wegennet gebruik te laten maken. Of de Nederlandse automobilisten wat gaat terugzien van de miljarden aan ontwikkelingsgeld die Kamerlid Aptroot van de VVD naar de automobilist wil sluizen, valt nog te bezien. Maar de automobilist krijgt dankzij de samenwerking van de ANWB en TomTom in ieder geval de beschikking over betere verkeersinformatie. Is dat alvast binnen.

Geschreven door: Ger Elskamp op

Category: Nieuws, Navigatie

Tags: Tomtom, verkeersinfo, Anwb

Nieuws headlines

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord