abonneren

Aantal Firefox-gebruikers bereikt dieptepunt

Vorige maand heeft het aantal Firefox-gebruikers met een marktaandeel van 12,9 procent een nieuw dieptepunt bereikt. Het ziet er ook niet zo best uit voor Safari, met minder gebruikers op mobiel en een plotselinge verschuiving op desktop: zo’n 12,3 procent van de gebruikers maakt gebruik van deze browser.

Dat meldt Computerworld. In de laatste twee maanden is het gebruiksaandeel van Firefox op zowel computers als op mobiel behoorlijk gedaald en is in de afgelopen vijf jaar nog nooit zo laag geweest. Dat heeft vooral te maken met het feit dat Mozilla moeite heeft met het aantrekken van mobiele gebruikers.

Cijfers

Dat heeft behoorlijk wat invloed op de cijfers, aangezien het totaal aantal surfers dat gebruik maakte van mobiel internet in de maand juni 17,3 procent bedroeg. Als je dit vergelijkt met juni 2013 is dit een stijging van 52 procent.

Contract

De timing kon niet slechter zijn, aangezien Mozilla’s contract met Google in november afloopt. Die deal hield in dat Google’s zoekmachine standaard toegewezen werd. Dit zorgt voor het grootste deel van Mozilla’s inkomen. Ondanks de zware terugval is het aandeel van Firefox nog steeds groter dan dat van Safari, dat achteraan hobbelt met een marktaandeel van 12,3 procent.

Stijging

Waar het aandeel van Mozilla en Safari daalde, steeg het marktaandeel van Internet Explorer naar 48,4 procent en strande dat van Chrome op 22,3 procent. Internet Explorer kampt echter met hetzelfde probleem als Mozilla: het aantal mobiele gebruikers dat gebruik maakt van de browser is maar 2 procent. Dat is niet zulk goed nieuws, nu het aandeel van het mobiel internet het vaste internet voorbij is gegaan. 

Lees ook: 

Mozilla bouwt virtual-reality-support voor Firefox
Mozilla moet verplicht DRM gaan toevoegen aan browser
Bètaversie Firefox met aanraakfunctionaliteit uitgebracht

 

Geschreven door: Marijn Baar op

Category: Nieuws, Navigatie

Tags: gebruikers, verschuiving, surfers, dieptepunt

Nieuws headlines

woensdag 28 februari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord