}
abonneren

Navigatie

Google experimenteert met mobile first

Mobiel internet wordt steeds belangrijker en volgens Google wordt de zoekmachine overwegend mobiel gebruikt. De zoekgigant experimenteert daarom met het belangrijker maken van mobiele sites in de sortering van zoekresultaten. Tot nu toe werd enkel de desktopvariant van een site gebruikt voor de sortering in de zoekresultaten.

- Door Jeroen Boer | 07/11/16 10:14

Aantal Firefox-gebruikers bereikt dieptepunt

Vorige maand heeft het aantal Firefox-gebruikers met een marktaandeel van 12,9 procent een nieuw dieptepunt bereikt. Het ziet er ook niet zo best uit voor Safari, met minder gebruikers op mobiel en een plotselinge verschuiving op desktop: zo’n 12,3 procent van de gebruikers maakt gebruik van deze browser.

- Door Marijn Baar | 08/07/14 10:49

De 10 handigste Google Chrome-extensies

De meesten van ons zijn te lui om er tijd aan te besteden, maar je kunt je Chrome browser behoorlijk verbeteren met allerhande extensies. Alleen door de hoeveelheid aangeboden extensies je weg zoeken is lastig. Want hoe bepaal je welke écht nuttig zijn, en welke je nooit zult gebruiken? Wij zijn er eens ingedoken en zetten de handigste 10 Google Chrome-extensies voor je op een rij.

- Door Marijn Baar | 18/04/14 15:58

Google Maps voegt tussenstops toe aan navigatie

Wil je een route opzetten met meerdere tussenstops, dan moest je tot voor kort je reis plannen met een navigatiesysteem van TomTom of Navigon. Maar een nieuwe update aan Google Maps laat je nu ook op de desktop en mobiel een trip met meerdere stops aanmaken.

- Door Xander Hoose | 10/10/13 14:37

Apple haalt indoor-gps in huis

Apple heeft WifiSlam overgenomen, een bedrijf dat gps binnen gebouwen aanbiedt. De hardwarefabrikant heeft 20 miljoen dollar neergelegd voor dit twee jaar oude bedrijf.

- Door Ruud de | 25/03/13 12:15

Winkelen met Bing Maps

Microsoft heeft Bing Maps onlangs voorzien van een update in kaartmateriaal. Bij de 165 TB kaartmateriaal die het bedrijf toegevoegd claimt te hebben, zit in ieder geval een opvallende functie: kaarten van winkelcentra.

- Door Abram Wagenaar | 29/06/12 11:38

Laatste Vacatures

Uitgelicht: Technisch Applicatiebeheerder - CGI