abonneren

Papieren editie Encyclopædia Britannica stopt definitief

De bekendste encyclopedie ter wereld stopt met de papieren versie en is binnenkort alleen nog maar in digitale vorm beschikbaar.

Steeds meer consumenten consumeren informatie in digitale vorm. Het is heel gewoon om iets achter de computer op te zoeken en boeken worden steeds minder geraadpleegd. Dat merkte Encyclopædia Britannica ook. De verkopen van de papieren versie van de encyclopedie liepen al jaren terug. Daarom heeft Encyclopædia Britannica besloten geen nieuwe papieren edities uit te brengen.  

Het voordeel van een digitale uitgave is natuurlijk dat deze voortdurend kan worden bijgewerkt. Zeker in deze snel veranderende wereld is het belangrijk dat een encyclopedie de meest recente informatie over een onderwerp bevat. De informatie is tegen betaling op de site te bekijken. Een jaarabonnement kost normaal iets minder dan 50 pond. Momenteel is de informatie op de site gratis te raadplegen.

Op dit moment zijn nog ongeveer 4.000 exemplaren van de papieren editie verkrijgbaar en kosten per stuk ongeveer 1400 dollar. Ben je papierfetisjist of wil je met een deze gedrukte editie indruk maken op je vrienden, dan moet je snel zijn, want ze zullen niet worden bijgedrukt.

 

Geschreven door: Marc Boersma op

Category: Nieuws, Naslagwerken

Tags: Ebooks, encyclopedia britannica