abonneren

Microsoft vernieuwt uiterlijk en zoekopties Bing

Zoekmachine Bing heeft niet alleen een nieuw logo en uiterlijk gekregen, maar computergigant Microsoft voegt ook een aantal nieuwe hulpmiddelen aan zijn zoekmachine toe. Deze zorgen er onder andere voor dat zoekresultaten sneller en specifieker worden getoond.
Het nieuwe uiterlijk van Google-concurrent Bing werden afgelopen zomer al onthuld door Microsoft. Naast de grafische vernieuwingen heeft Microsoft nu ook een tweetal nieuwe zoekfuncties uitgebracht, die vooralsnog alleen in de Verenigde Staten te gebruiken zijn. De eerste is Page Zero, die snel antwoord geeft op een vraag die de gebruiker intoetst in de Bing-zoekbalk. Page Zero komt direct naar voren als de gebruiker begint te typen, vergelijkbaar met Google Instant.

De tweede nieuwe toevoeging is Pole Position, een balk boven de zoekresultaten waarin specifieke informatie wordt getoond. Bij een zoekopdracht naar een persoon worden hier bijvoorbeeld afbeeldingen getoond en bij een zoekopdracht naar een stad laat Pole Position onder meer het weer in die plaats zien.

In de nieuwe versie van Bing zijn de functies Snapshot en Sidebar samengevoegd. Snapshot geeft snel weer wat Bing weet van een persoon of plaats en Sidebar haalt vervolgens informatie over dit onderwerp uit sociale mediabronnen. De resultaten van Snapshot en Sidebar worden in het nieuwe Bing getoond in een gezamenlijk kader.

Volgens Microsoft worden de vernieuwingen van Bing nog aangepast en aangevuld. Het is nog onbekend wanneer Microsoft’s zoekmachine naar Nederland komt. Sinds 2009 gaan hierover geruchten, maar tot nu toe is in ons land slechts een uitgeklede versie van de Google-concurrent beschikbaar. 

Geschreven door: Kenneth Stamp op

Category: Nieuws, Naslagwerken

Tags: Bing

Nieuws headlines

woensdag 28 februari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord