abonneren

Google stopt met iGoogle

Google heeft er geen problemen mee om met producten te stoppen. Zo kondigt Google nu de volgende voorjaarschoonmaak aan in de zomer. Meest opvallende product dat verdwijnt is iGoogle. De gepersonaliseerde startpagina houdt op te bestaan op 1 november 2013.

Het is niet de eerste keer dat Google een hark haalt door zijn producten. Ook nu staan er weer producten op de lijst, waar je waarschijnlijk nog nooit van gehoord hebt.

iGoogle

iGoogle is wel de meest opvallende van de lijst. De gepersonaliseerde startpagina ging in 2005 van start. Het is een combinatie van een RSS-reader en een platform voor widgets. Je kunt als gebruiker de pagina zelf samenstellen en zo een eigen overzicht van voor jou belangrijke informatie samenstellen. Straks niet meer. Je hebt tot november 2013 de tijd om over te stappen op een alternatief en eventuele informatie veilig te stellen. Volgens Google is iGoogle niet langer nodig omdat, moderne apps voor Chrome en Android deze functionaliteit vervangen. De noodzaak voor een verzamelplaats van informatie is volgens Google achterhaald.

Ontwikkelaars kunnen na afloop van dit jaar geen nieuwe gadgets of thema’s meer toevoegen. Updaten van bestaande gadgets kan nog wel. Opvallend is dat iGoogle nog dit jaar een update kreeg en werd aangepast aan de overige Google producten en de zwarte menubalk. Ook werden er nog verbeteringen doorgevoerd.

Fan van iGoogle: Lees hier wat te doen!

Google Chatback en Google Video

Ander Google producten die gekild worden zijn Google Chatback en Google Video.
Met Chatback kon je een chatfunctie opnemen in een website. Google raad aan een Meebo bar te gebruiken. Meebo is van het bedrijf dat Google eerder dit jaar overnam. Google Video is de eigen videodienst van Google voordat YouTube werd overgenomen. Daar komt nu een definitief einde aan. De nog aanwezige video’s zullen automatisch worden overgeheveld naar YouTube.

Dan is er nog de Symbian zoek app die met pensioen gestuurd wordt net als Google Mini een zakelijke zoekhulp.
Veel van de ervaring die Google opdeed met de beëindigde projecten en producten vinden we nu of straks op de een of andere manier terug in Google+. Google+ wordt de beoogde verzamelplek voor allerlei Google-diensten.

Bron: Cnet

Geschreven door: Ger Elskamp op

Category: Nieuws, Naslagwerken

Tags:

Nieuws headlines

woensdag 28 februari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord