abonneren

Google Map Maker

Met Google Map Maker kun je je eigen omgeving in kaart brengen. Google zet dit hulpmiddel in om de kwaliteit van de Google Maps kaarten te verbeteren. Niemand kent de omgeving immers beter dan de lokale bewoners.

Met de online tool breng je online veranderingen aan, aan lokaties bij jou in de buurt. Dit kan de beschrijving van een gebouw zijn, een restaurant, een wandel- of fietspad of een visplekje.

De mogelijkheid om de kaarten in de eigen omgeving aan te passen bestond al eerder in een aantal landen maar daaraan zijn nu Oostenrijk, België , Denemarken, Liechtenstein , Luxemburg, Nederland, Noorwegen en Zwitserland toegevoegd.

Google hoopt met deze tool tot op straatniveau zo accuraat mogelijk de route weer te geven. Nog belangrijker is dat de informatie die aan locaties en bedrijven wordt toegevoegd weer gebruikt kan worden in het onlangs aan Google+ toegevoegde Google+ Lokaal. Dit betekent meer informatie voor de gebruiker van Maps en meer potentiële adverteerders voor Google.

Google Map Maker Pulse

Om te laten zien welke acties er allemaal worden uitgevoerd door gebruikers over heel de wereld heeft Google een pagina gemaakt waarop je alle veranderingen aan de hand van Google Earth kan volgen. Dat geeft een spectaculair effect én laat meteen het nut zien van Map Maker.

Bron: Androidworld

Geschreven door: Ger Elskamp op

Category: Nieuws, Naslagwerken

Tags: Google Maps