Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord
abonneren

Google eert Nelson Mandela op voorpagina

De voorpagina van zoekmachine Google staat vandaag in het teken van de op donderdagavond overleden anti-apartheidsstrijder Nelson Mandela. De oud-president van Zuid-Afrika wordt daarnaast op alle Google-platformen herdacht met een link onder het zoekveld.

Google lanceert geen Google Doodle voor Mandela, maar meldt wel zijn volledige naam, Nelson Rolihlahla Mandela, op de voorpagina van de zoekmachine. Daarnaast worden ook het geboorte- en sterfjaar van Mandela getoond. Hij is 95 jaar oud geworden.

Wie op de speciale link klikt, wordt doorgestuurd naar de website archives.nelsonmandela.org. Dit is een door Google opgerichte website uit 2012 en laat in woord en beeld een overzicht zien van het leven van de Zuid-Afrikaanse anti-apartheidsstreider.

Bezoekers van deze website kunnen daarnaast een bijdrage leveren aan het project en informatie en beeldmateriaal over Nelson Mandela insturen om opgenomen te worden in het online archief.

Geschreven door: Kenneth Stamp op

Category: Nieuws, Naslagwerken

Tags: nelson mandela

Nieuws headlines

dinsdag 16 januari

donderdag 30 november

Laatste reactie