abonneren

W2261v

Inhoudsopgave

  1. > Inleiding
  2. > Specificaties
Nieuwe computermonitoren benaderen steeds meer de perfectie.

De nieuwste de facto standaard beeldverhouding voor monitoren is 16:9. Dit is niet omdat we er om gevraagd hebben maar omdat dit bij de fabricage van de panelen beter uitkomt. De fabrikanten willen ons doen geloven dat dit handig is voor de weergave van breedbeeld films. Een tweede nieuwe standaard is de huidige zogenaamde full-hd resolutie van 1920 x 1080 pixel. Omdat dit ook een 16:9 verhouding heeft past dit dus perfect op het scherm. Toch hebben hd-films een beeld verhouding van 21:9 dus voor het weergeven op een full-hd scherm hebben we nog steeds boven en onder zwarte balken. Maar goed die zijn iets kleiner dan bij de traditionele 16:10 monitoren.

Aansluitingen

De LG2261 heeft zowel een vga-, dvi- als hdmi- aansluiting zodat het aansluiten van alle gangbare beeldbronnen mogelijk is. Zowel bij video als computerbeelden is heeft de monitor een uitstekend contrast. Het tn-paneel is dusdanig geperfectioneerd dat de ook de reactietijd geen enkel probleem meer vormt. Ook is het beeld bijzonder helder, homogeen van lichtsterkte en zwart is mooi zwart. Ook de het kleurbereik is goed. Ook de kijkhoek is zowel horizontaal als vertikaal goed. Kortom er valt weinig op deze monitor aan te merken.

Bediening

De bedieningsknoppen zitten op de zijkant en het navigeren door de menus is als vanouds lastig.
Wel zijn er een paar handige functies zoals voor het overschakelen van 3:4 naar breedbeeld en een foto-effect functie voor waarmee het beeld zwart-wit of sepia weergegeven wordt.

Energieverbruik

De monitor zit in een glanzende weinig opvallende omlijsting en staat op een handige voet waarop het scherm goed kantelbaar is. Het energieverbruik heeft LG bij deze monitor ook goed onder controle met 37 watt in gebruik en een keurige 0 watt in standby of uit.

PluspuntenConclusie
  • beeldkwaliteit
  • kijkhoek
  • snelheid
  • energiegebruik
Een uitstekende monitor, ideaal voor multimedia gebruik voor een bescheiden prijs.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Monitoren

Tags:

Nieuws headlines

Laatste reactie