abonneren

VX2433wm

Inhoudsopgave

  1. > Inleiding
  2. > Specificaties
De VX2433wm is een stijlvolle monitor met de looks van een lcd-tv. Dankzij zijn 1080p-resolutie en 16:9-verhouding is hij bij uitstek geschikt voor de weergave van hd-content.

De VX2433wm is een mooie verschijning, uitgevoerd in pianozwarte glanslak met een zilveren aan/uit-knop aan de voorzijde. De overige bedieningstoetsen zijn uit zicht geplaatst, aan de rechterzijde van de monitor. Zo blijft het uiterlijk strak en minimalistisch.

Het menusysteem van Viewsonic is niet eenvoudig opgezet, wat voornamelijk te wijten is aan de ongebruikelijke plaatsing van de bedieningstoetsen. We vinden een aantal nuttige zaken terug in het menu, zoals beeldverhoudingsinstellingen en de mogelijkheid het dynamische contrast in- of uit te schakelen. Onze voorkeur gaat naar het laatste uit. Hoewel dynamisch contrast het contrast verhoogt van 1000:1 naar 20.000:1, heeft de functie weinig nut in applicaties. Alleen bij het bekijken van films weet de functie het contrast te verbeteren. Helaas missen we presets voor tekst, film of foto -- u zult alle instellingen handmatig moeten aanpassen aan uw gebruik.

Gebruikt u de VX2433wm voornamelijk voor het bekijken van videomateriaal, dan kunt u zich verheugen op een groot aantal aansluitingen. Zo is er een ingebouwde hdmi-connector om een blu-ray-speler of gameconsole aan te sluiten. Het geluid wordt via hdmi afgespeeld op de ingebouwde 2 watt-speakers. Naast hdmi is de VX2433wm uitgerust met dvi en een analoge vga-poort. U kunt dus drie videobronnen tegelijkertijd aansluiten en tussen deze apparaten schakelen via het voorpaneel.

Kijken we naar het beeld van de VX2433wm, dan valt ons het duidelijke, scherpe beeld op. Dat is vooral te danken aan het uitstekende contrast. Het is alleen jammer dat de kleurreproductie niet zo levendig is als bij sommige concurrenten.

PluspuntenMinpuntenConclusie
  • hdmi
  • meerdere inputs
  • stijlvol
  • kan alleen tilten
  • geen sprankelende kleuren
Viewsonic levert met de VX2433wm een praktische en stijlvolle monitor af. Met de aansluitingen zit het wel goed, evenals de prestaties. Echt duur is de monitor ook niet, als we naar de straatprijzen kijken.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Monitoren

Tags:

Laatste reactie