VX2255wmh

Inhoudsopgave

 1. Inleiding
 2. Specificaties
De VX2255wmh is een vreemde eend in de bijt tussen de rest van de VX-monitoren van Viewsonic, niet in het minst omdat de monitor in een hoogglans witte lak wordt uitgeleverd.
8
Score
80
Score: 80
 • Pluspunten
 • Minpunten

Waar de meeste Viewsonic-monitoren mooie rondingen, metalen details en een speakergrille hebben, heeft de VX2255wmh juist een clean en traditioneel uiterlijk meegekregen. De ingebouwde stereospeakers zijn compleet verborgen. Ze zijn verwerkt in de rand van de monitor en wijzen naar beneden. De monitor zelf is uitgerust met een verstelbare voet voor het aanpassen van de hoogte en het gebruik van tilt en swivel. De monitorkabels kunnen netjes bij elkaar gebonden worden met clips aan de achterzijde van de monitor.

Boven het scherm zien we een paar kleine gaatjes. Eén ervan behuist een 1.3-megapixel webcam, de ander een indicatorlampje om aan te geven wanneer de webcam in gebruik is. Een derde gaatje, links van de aan/uit-schakelaar, is bedoeld voor de ingebouwde microfoon. De webcam wordt gevoed en aangestuurd via een usb-kabel die achterin de monitor gestoken moet worden. Het is jammer dat Viewsonic niet meteen een aantal usb-poorten in de monitorbehuizing heeft ingebouwd, omdat de techniek er klaarblijkelijk voor aanwezig is. We vinden ook een speciale audiokabel in de doos. Met deze kabel sluit u de speakers en de microfoon op uw computer aan.

Uit onze tests blijkt dat de aangegeven helderheid van 280 cd/m3 ook echt gehaald wordt. Sterker nog: de monitor lijkt helderder dan concurrenten die claimen een helderheid van 300 cd/m3 te halen. De monitor is daarmee helder genoeg voor normaal bureauwerk, maar ook voor het bekijken van films op een niet al te grote afstand. Voor écht filmgenot is de diagonaal van 22 inch toch wat te klein.

De door Viewsonic opgegeven contrastwaarde van 700:1 haalt de monitor in de praktijk niet, maar dat zijn we gewend. In vergelijking met de concurrentie staat de VX2255wmh zijn mannetje en hoeft zich zeker niet te schamen. Wie niet van wit houdt: er is ook een pianozwart model te verkrijgen onder het typenummer VX2255wmb en 20-inch modellen staan op de planning.

PluspuntenMinpuntenConclusie
 • Design
 • Geïntegreerde webcam
 • Hdcp-ondersteuning
 • Vista-gecertificeerd
 • Geen usb-poorten
 • Geen helderheids-presets
 • Backlight lekt licht
 • Duur
De Viewsonic VX2255wmh is niet goedkoop, maar van een degelijke constructie en voorzien van een prima paneel.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Monitoren

Tags: