abonneren

VX2240w

Kijken we puur naar het uiterlijk van de VX2240w, dan ziet de monitor er mooier uit dan zijn meeste prijsgenoten. De bezel is dun en zwart, het zilveren controlepaneel voorzien van kleine doch prettige bedieningsknoppen.

Hoewel de VX2240w een relatief eenvoudige, goedkope monitor is, is de reactiesnelheid van 2 ms verrassend snel en ook met de dynamische contrastratio van 4000:1 is niets mis. De VX2240w verhoogt de helderheid bij het afspelen van videobestanden of het spelen van games. De monitor is uitgerust met zowel een vga- als een dvi-poort en deze laatste is geheel hdcp-compatibel zodat hij gebruikt kan worden voor het afspelen van blu-ray- of hd-dvd-films.

Kijken we naar de bediening van het scherm, dan heeft Viewsonic dit keer geen spannende zaken toegevoegd. Twee buttons met de opdruk '1' en '2' geven toegang tot het on-screen menu en navigeren doet u met de 'up'- en 'down'-knoppen. De VX2240w voegt wel één verbetering toe aan het menu: de reactiesnelheid van de monitor is net zo in te stellen als de helderheid of het contrast. Hierdoor kunt u zelf de optimale balans bepalen tussen haarscherpe actie op het scherm en de subtiele, visuele artefacten die door de bijbehorende signaalverwerking veroorzaakt worden.

Hoewel dit Viewsonic-scherm heldere, scherpe beelden weergeeft wijzen onze tests uit dat de kleurweergave niet helemaal accuraat is, zelfs nadat we het scherm gecalibreerd hebben. Fotografen kunnen dit scherm dus beter mijden.

Omdat het hier om een budgetscherm gaat heeft Viewsonic de VX2240w voorzien van een eenvoudige voet. Alleen de kantelhoek is aan te passen en door het ronde ontwerp van de voet steekt deze ver naar voren uit. Een keyboard onder het scherm plaatsen gaat dus niet lukken. Wilt u nog minder uitgeven aan een scherm maar bent u wel te spreken over de 1680x1050-resolutie, dan biedt Viewsonic ook de VX1940w die dezelfde specificaties in een 19"-paneel biedt.

PluspuntenMinpuntenConclusie
  • Bouwkwaliteit
  • Mooi uiterlijk
  • HDCP-ondersteuning
  • Instelbare reactiesnelheid
  • Niet in hoogte verstelbaar
  • Kijkhoek niet geweldig
  • Kleurweergave niet accuraat
Met de VX2240w heeft Viewsonic een eenvoudige doch stijlvolle monitor op de markt gezet. Lovend zijn de vga- en dvi-ingangen en instelbare reactiesnelheid. De VX2240w is vooral een prima keuze voor gamers.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Monitoren

Tags: