abonneren

VP2250wb

Met zijn beelddiagonaal van 21.6 inch valt de VP2250wb midden in een reeks van monitoren die een beter kleurgamma en ergonomische features voor de (semi-)professionele gebruiker biedt.

Hoewel de Viewsonic VP2250wb er erg verzorgd, minimaal en compact uitziet is zijn vormgeving beter als 'functioneel' te bestempelen dan als 'stijlvol'. De gebruikelijke Viewsonic-afwerking met zilveren randjes is verdwenen en vervangen door een onopvallend, symmetrisch ontwerp dat er desondanks goed uitziet -- ook wanneer de monitor in verticale stand gedraaid wordt.

Met een kleurengamma van 106 procent NTSC is de VP2250wb bij uitstek geschikt voor professionele beeldbewerking, omdat de monitor een veel levendiger kleurenpalet kan laten zien dan de meeste tft-schermen. Het is wel jammer dat Viewsonic ervoor gekozen heeft een TN-paneel te gebruiken voor een monitor van deze specificaties, want deze technologie biedt niet dezelfde kijkhoek als de wat duurdere paneeltechnieken. Deze tekortkoming valt vooral op wanneer het paneel in verticale stand gebruikt wordt. Wel ziet u het goedkopere paneel gelukkig terug in de prijs van de monitor.

De VP2250wb is eenvoudig in hoogte en hoek aan te passen, waardoor de monitor ook op lange termijn zijn dienst zal bewijzen. Naast de vga- en dvi-aansluitingen heeft Viewsonic een vierpoorts usb-hub in de behuizing weggewerkt. De weergave van de monitor is af te stellen door middel van de Perfectsuite Plus-software. Met de eenvoudige wizard-gedreven interface kan elk onderdeel van de monitor eenvoudig ingesteld worden om tot optimale resultaten te komen. Ook kan het beeldscherm met deze software voorzien worden van een pincode om diefstal tegen te gaan. Met zijn dynamisch contrast van 3000:1 is de monitor ook voor gamers en filmfans een goede keuze.

PluspuntenMinpuntenConclusie
  • Ergonomische monitorvoet
  • Usb-hub
  • Kleurengamma
  • Geen spannend uiterlijk
  • Geen speakers
  • Plastic behuizing
  • TN-paneel
De Viewsonic VP2250wb is voor een 22-inch monitor aan de prijzige kant, maar dat valt grotendeels te verklaren door zijn prima specificaties, zijn ergonomische design en zijn professionele mogelijkheden.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Monitoren

Tags: