Viewdock VX2245

ViewSonic brengt een multimediamonitor compleet met flashcardlezer en iPod dock. Het ontbreken van een rechtstreekse afspeelmogelijkheid is een gemiste kans.
7
Score
70
Score: 70
  • Pluspunten
  • Minpunten

Het moet gezegd, na het uitpakken en inschakelen van de Viewdock beleven we een grote deceptie als we onze iPod in het dockje plaatsen en ontdekken dat aan de gewekte verwachting, dat je zo direct je video’s en foto’s kunt afspelen, totaal niet wordt voldaan. De iPod opladen met de daartoe meegeleverde extra voeding en het geluid beluisteren, dat is het enige dat je zonder tussenkomst van de pc met het iPod dock kunt. Het geluid van de in de monitor ingebouwde speakers klinkt uitermate beroerd, dus daar hoef je het niet voor te doen.
Na een tweede blik en het installeren van de software blijkt het iPod dockje niet meer te bieden dan een losse iPod dockingstation. Met de usb-kabel aan de pc aangesloten kun je de iPod gebruiken via iTunes op de pc net als bij ieder ander dock.

Breedbeeldmonitor

Als we over deze teleurstelling heen zijn en de monitor aan de pc hebben aangesloten, is het een prima monitor. Het 22 inch breedbeeld scherm heeft een fijne resolutie van 1680 x 1050 pixels. Met een responsetijd van 5 ms is het scherm snel genoeg voor zowel gaming als video. De helderheid en contrast zijn goed.

Het tn-paneel met 6 bits (plus 2 bit kleurverbetering) levert een goede kleurweergave die ten opzichte van een 24 bits scherm (3x 8bits per pixel) toch wel wat achterblijft. Ook de homogeniteit van de achtergrondverlichting laat in de hoeken nog wel wat te wensen over. De kijkhoek van het scherm is redelijk.

Het scherm beschikt over een vga- en dvi-d-aansluiting. Wel nog zonder hdcp-ondersteuning, dus niet geschikt voor het kijken van tegen kopiëren beveiligde hd-video.

Multimediavoet

De multimediavoet bevat naast de al genoemde iPod dock een 8-in-1 flashcardlezer en een usb-hub met vier ingangen. Ook een microfoon ontbreekt niet net als audio-in en -uit. Er zijn stereospeakers onder het scherm en een subwoofer in de voet van de monitor, compleet met volumeregelaar. De geluidskwaliteit valt desondanks tegen.

De bediening is met vier toetsen en onscreen-menu niet bijzonder gebruiksvriendelijk en ook niet in de Nederlandse taal.
De genoemde prijs is geldig vanaf april 2007. Er is ook een versie zonder de flashkaarlezer, usb-hub en iPod dock voor €50 minder.

PluspuntenMinpuntenConclusie
  • Beeldkwaliteit
  • Multimediavoet
  • homogeniteit
  • niet hdcp compliant
  • geluidskwaliteit
Een mooi groot beeldscherm. De extra multimediavoorzieningen zijn mooi meegenomen voor iPod bezitters die nog geen usb-dock hebben. Voor de extra 50 euro hebt u dan ook nog een kaartlezer en vier handige usb-aansluitingen.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Monitoren

Tags: