abonneren

VH242H

ASUS, vooral bekend van haar moederborden, videokaarten en natuurlijk de Eee PC-netbooks, heeft inmiddels een uitgebreid assortiment aan monitoren. De VH242H meet 23,6 inch diagonaal en beschikt uiteraard over een full-hd-paneel, dvi- en hdmi-ingangen en heeft tevens ingebouwde luidsprekers.

De VH242H is vooral gericht op gamers en beschikt over SPLENDID-technologie, waarmee ASUS doelt op de mogelijkheid om eenvoudig verschillende presets qua kleur en contrast te kiezen, speciaal voor bijvoorbeeld games, tekst of films. Wij zijn overigens geen voorstander van het gebruik hiervan: de standaardinstelling geeft de natuurlijkste weergave. Het scherm is voorzien van een simpele, zwarte lijst rond het scherm en dito ronde voet. De prestaties van de monitor zijn redelijk, waarbij vooral de hoge helderheid opvalt. Dat is prettig voor gebruik in een kamer met direct invallend zonlicht. Minder prettig is de kleurweergave, want deze is niet om over naar huis te schrijven. Als u een monitor voor precieze foto- of videobewerking wilt, is dit scherm dan ook niet aan te raden.

PluspuntenMinpuntenConclusie
  • goedkoop
  • hoge helderheid
  • matige kleurweergave
  • niet geschikt voor beeldbewerking
Bent u op zoek naar een goedkope 24-inch full-hd-monitor met dvi en hdmi, dan is deze monitor zeker het overwegen waar. Als één van de weinigen weet dit scherm namelijk een winkelprijs van nét onder de € 200 te realiseren.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Monitoren

Tags: