abonneren

V2410T

De BenQ V2410 is een grote, breed inzetbare monitor die het vooral bij zakelijke toepassingen goed doet.

Wie op zoek is naar een goedkope monitor voor allround gebruik, gaming of het kijken van media heeft keuze genoeg. In de zakelijke markt is de keuze aanzienlijk beperkter, maar gelukkig is er de BenQ V2410T. Hoewel zijn 16:9-beeldverhouding en 1920x1080-pixelresolutie anders doen vermoeden, is deze monitor toch echt op het moderne kantoor gericht.

De monitor heeft een wat saai, no-nonsense design. Zo zijn er op de zwarte rand geen opvallende kenmerken en elementen te vinden. We zien slechts een simpele ronde aan/uit-knop aan de rechteronderzijde en bedieningstoetsen aan de rechterzijde van het scherm. De monitor wordt standaard geleverd met een flink zware, brede, platte voet. Deze neemt behoorlijk wat ruimte op het bureau in, maar zorgt er wel voor dat het 24-inch scherm uiterst stabiel staat.

Het flexibele ontwerp van de monitor zorgt voor een bereik in de hoogte tot 21,5 centimeter, een draaibereik van 90 graden en een kantelbereik van -5 tot 20 graden. De monitor kan naar wens in portretstand gedraaid worden. Dankzij het solide design zijn al deze mogelijkheden soepel en eenvoudig met één hand te gebruiken. Het enige minpuntje is dat het scherm in portretstand niet helemaal waterpas vastklikt. Dat betekent dat u het scherm handmatig dus een klein beetje moet bijcorrigeren.

Het scherm is van led-achtergrondverlichting voorzien en is dan ook behoorlijk dun, zo'n 2 centimeter bij de randen. Een uitstekend deel aan de achterzijde maakt het scherm dikker dan sommige rivalen, maar is nodig om draaien en kantelen mogelijk te maken. Ook heeft BenQ hier meteen de stroomadapter ingebouwd.

Het aantal aansluitingen aan de achterzijde is beperkt tot vga en dvi-d. Het gebrek aan een hdmi-poort, ingebouwde speakers en een usb-hub maken de V2410T geen spannend scherm. De beeldkwaliteit is zeer precies in te stellen en zoals we gewend zijn van BenQ is de bediening van het on-screen menu eenvoudig te doorgronden en bedienen.

De presets omvatten een standard-, sRGB-, eco-, movie-, game- en photo-instelling. Het effect van de laatste drie is duidelijk zichtbaar dankzij BenQ's Senseye-technologie, die het beeld in tweeën deelt voor een 'voor' en 'na'. Deze presets zijn erg praktisch, maar wie gaat voor een accuraat kleurbeeld zal toch echt met de standaardinstellingen aan de slag moeten. Het beeldscherm is behoorlijk nauwkeurig af te stellen, maar de monitor houdt last van zichtbare banding in de kleuren en een lichte blauwe waas over het beeld. De contrastwaarden zijn prima, de kijkhoek is aanzienlijk minder. Wie van de zijkant op het scherm kijkt, zal de contrastwaarden snel zien afnemen.

Al deze minpunten zijn overigens niet van groot belang in een kantooromgeving; zelfs voor gaming of media zou de monitor voldoen. Een extra voordeel van de V2410T zijn het relatief lage energieverbruik (28W standaard, 22W in de prima bruikbare eco-stand). Dat zijn prima waarden voor een monitor met een dergelijke beelddiagonaal.

PluspuntenMinpuntenConclusie
  • hoogte, draaihoek, kantelhoek instelbaar
  • solide design
  • energiezuinig
  • kleuren niet accuraat genoeg voor professioneel gebruik
  • weinig aansluitingen
Wat de V2410T aan prestaties mist, wordt ruimschoots goedgemaakt door zijn flexibele instelmogelijkheden, solide design en zuinige werking. De V2410T is ideaal voor kantoorgebruik en weet met zijn prettige prijs prima te overtuigen.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Monitoren

Tags:

Laatste reactie