abonneren

V2400W

Tot voor kort kwamen we 24-inch monitoren (of groter) alleen tegen op de bureaus van mensen die er genoeg geld voor hadden én die konden leven met de matige vormgeving van de dikke, logge monitoren.

Sinds de intrede van de goedkopere 24-inch tn-panelen, zoals we ook terugzien in deze V2400W, zijn de prijzen steeds meer naar een consumentvriendelijk prijspunt opgeschoven terwijl we ons voor het uiterlijk van de schermen steeds minder hoeven te schamen. Dat is vooral zo bij de V2400W. Ondanks zijn forse beelddiagonaal domineert hij het bureaublad niet, dankzij een dun en lichtgewicht uiterlijk. Vooral hieraan debet is de rand rondom het scherm, met een dikte van amper 24 mm.

Omdat de monitorvoet niet in het midden van het scherm geplaatst is maar naar de zijkant, ziet het display er dynamisch uit en wordt het gelikte uiterlijk nog eens benadrukt. Het display ziet er in het echt nog beter uit dan op de fabrieksafbeeldingen en dat zegt wat. Wat ons in het echt vooral opvalt zijn de aanraakgevoelige menuknoppen en het elegante design.

BenQ heeft de monitor voorzien van vga-, dvi- en hdmi-inputs en biedt mogelijkheden voor het installen van de beeldverhouding en 1:1-schaling zodat elke videobron optimaal tot zijn recht komt op dit scherm. Er zijn geen ingebouwde speakers aanwezig, maar de audio die via hdmi-kabel binnenkomt valt te beluisteren via een koptelefoonuitgang aan de zijkant.

Volgens BenQ is de helderheid 250 cd/m2 en daarmee is dit niet een van de helderste displays in ons testlab, maar voor normaal kantoor- of thuisgebruik voldoet het zeker. Alleen in situaties waarin u de monitor op een afstand bekijkt (zoals bij gebruik als filmscherm) en in extreem verlichte ruimtes valt de matige helderheid op. De beeldkwaliteit is verder overtuigend en dankzij modellen als deze verwachten we dat 24-inch schermen steeds meer aan populariteit zullen winnen.

PluspuntenMinpuntenConclusie
  • Bouwkwaliteit
  • Uiterlijk
  • weinig input lag
  • HDCP-ondersteuning
  • Dunne rand
  • Veel aansluitingen
  • helderheid en contrast
  • veel aansluitingen
De BenQ V2400W is een uiterst elegante monitor, ondanks het grote 24-inch paneel. De beeldkwaliteit is goed en er zijn veel aansluitingen aanwezig.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Monitoren

Tags:

Nieuws headlines

Laatste reactie