abonneren

SyncMaster 940UX

Inhoudsopgave

  1. Inleiding
  2. Specificaties
Deze mooie zakelijke tft-monitor heeft dankzij een usb-beeldaansluiting veel nieuwe mogelijkheden.

De Samsung Syncmaster 940UX is heeft een strak zakelijke vormgeving met een mat scherm en een smalle metaalkleurige rand. Naast de standaard VGA- en DVI-poort heeft de monitor twee usb 2.0 uitgangen en een USB-in poort.

Ubisync

Het bijzondere van de ze monitor is, dat via deze usb-poort aangesloten op een pc, de monitor van beeld kan worden voorzien. Door meerdere monitoren door te lussen kan men wel tot 4 usb-monitoren serieel aansluiten, zonder gebruik te maken van de poorten op de grafische kaart. Deze door Samsung ubisync genoemde functionaliteit is bijzonder handig voor multi monitor configuraties.

Verstelbaarheid

De monitor is geode in hoogte verstelbaar en het scherm kan roteren zodat in in verticale stand pagina’s tekst makkelijker te bewerken zijn (pivot functie). Samen met de draaibare voet is het scherm dan ook optimaal instelbaar.
De horizontale kijkhoek van het scherm is wat beperkt. Wanneer men de gebruiksmodus van de monitor verandert, wordt de kijkhoek redelijk. Jammer genoeg blijft de verticale kijkhoek ook na het veranderen matig en dat is vooral onhandig bij het geroteerde verticale gebruik van het scherm.

Beeldkwaliteit

De beeldkwaliteit van het tn-paneel is verder goed met wat ietwat fletse kleuren. De reactiesnelheid van 5 ms is goed. Voor het weergeven van beschermde hd-beelden is het scherm niet geschikt door het ontbreken van hdcp-ondersteuning
De monitor beschikt over een aantal standaard modi voor verschillende toepassingen, als tekst, video en gaming.

PluspuntenMinpuntenConclusie
  • veel mogelijkheden
  • usb aansluitbaar
  • goed verstelbaar
  • geen speakers
  • matige kijkhoek
De Samsung SyncMaster 940 ux is een goede prima verstelbare monitor, die dankzij de usb-aansturing bijzonder veel extra toepassingsmogelijkheden heeft.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Monitoren

Tags: