abonneren

Samsung Syncmaster S23B550

Samsung introduceert met zijn nieuwe monitor, de Syncmaster S23B550, een nieuwe feature in het monitorlandschap: MHL. MHL staat voor Mobile High-Definition Link en met deze feature kun je via een speciale meegeleverde kabel je Android smartphone direct aansluiten op de monitor.
Score
70
  • Pluspunten
  • kijkhoek is aan te passen
  • smartphone aan te sluiten via MHL
  • heel veel instellingen
  • Minpunten
  • kleuren worden niet egaal getoond
  • standaard instelling is lelijk

None

De Samsung Syncmaster S23B550 is een goede monitor met heel veel instellingen en features, maar je zult wel flink wat met de instellingen moeten spelen voordat je voor jezelf het perfecte beeld hebt gevonden.

Via MHL kun je dus je smartphone beleven op het grote scherm terwijl je de smartphone als bedieningsapparaat gebruikt (check even of je telefoon compatible is!). Dit is ideaal voor games en leuk voor films en foto’s. Er is geen speciale installatie nodig. Je sluit de smartphone, zoals bijvoorbeeld een Samsung Galaxy (SIII), aan en je kunt direct aan de slag. Er treedt ook geen vertraging op tussen wat je op de telefoon ziet en wat er op het scherm gebeurt.

De Syncmaster S23B550 als monitor

Als monitor is de Syncmaster S23B550 niet onaardig hoewel hij door zijn plastic behuizing wel wat goedkoop overkomt. Het beeldscherm is voorzien van een TN-paneel en dat heeft gevolgen voor de kijkhoek en beeldkwaliteit. Zo merken we op dat wanneer het scherm volledig gekleurd is met een rode of paarse achtergrond, de kleur niet overal egaal is. Ook schiet het scherm iets tekort bij helderwitte kleuren. Hier treedt snel detailverlies op.

Ontzettend veel instellingen in de S23B550

De Syncmaster S23B550 heeft ontzettend veel instellingen en je kan qua kleuren en tonen veel aanpassen. Bijzonder is de feature Magic Angle. Hiermee kun je de kijkhoek beïnvloeden zodat het scherm ook goed leesbaar is als je het vanaf een hoge positie bekijkt. Filmbeelden worden mooi vertoond, mits je de monitor instelt op ‘cinematic’. Met de standaard instellingen is het beeld iets te donker en dof.

Syncmaster geluid

Plezierig verrast zijn we door de speakers in de monitor. Het blijven natuurlijk slechts monitor speakers, maar ze brengen helemaal geen onaardig geluid ten gehore. Er naar luisteren is in ieder geval geen straf.

Geschreven door: Gerard Sombroek op

Category: Review, Monitoren

Tags: Syncmaster, Monitors, mhl

Laatste reactie