Review: LG 38UC99-W - Ultrawide monitor met prachtig beeld

Van curved televisies zijn we eigenlijk geen fan. Curved monitoren is een ander verhaal, zeker als ze 38-inch zijn. Een week lang stond de LG38UC99 op ons bureau.
Dit is niet zomaar een ultrawide monitor. Hij staat omwille van de prijs en formaat ook niet zomaar op je bureau. Het is ook niet ‘zomaar’ een monitor omdat je toch een beeldscherm nodig hebt om je werk te kunnen doen. Deze monitor is voor intensief en specialistisch gebruik, voor een groep gebruikers die zoekt naar kwaliteit. Met dit beeldscherm kun je tot je limieten gaan, zonder de grenzen tegen te komen en daarmee doet LG met deze monitor een goede zaak.
9
Score
90
Score: 90
  • Pluspunten
  • Beeldkwaliteit
  • Reactietijd
  • Formaat
  • Minpunten
  • Beperkte beweegruimte voet

Om meteen met de deur in huis te vallen. Deze LG is niet voor iedereen. Volgens LG richten ze zich met dit beeldscherm op de ‘creatieve professional’ ofwel, fotografen of filmeditors. Daarnaast hangt er een stevig prijskaartje aan de monitor. Voor 1399,- heb je hem in huis. Bij de prijs horen ook mooie specificaties, een 3800x1600 resolutie, een 75Hz IPS-paneel en een LED-backlight. Qua aansluitingen zit je ook goed, naast twee HDMI-ingangen, vind je een Display port 1.2 en een USB-C poort op het scherm en daarmee kun je even vooruit, zeker met meer USB-C op komst. 
Het gebruik. Als je nog geen ultrawide monitor gehad hebt, dan is het even wennen aan zo’n apparaat op je bureau, maar na een dag wil je eigenlijk niet anders meer. De monitor kun je in hoogte stellen, maar niet draaien. Je kunt je vensters op het scherm gemakkelijk ordenen. Door de buiging in het beeld heb je het idee dat je meer in het beeld zit en dat is een prettige bijkomstigheid op het moment dat je aan het werk bent. 

Beeldkwaliteit

LG kalibreert het scherm in de fabriek. Daar konden we prima mee werken, al zal de koper van dit scherm er nog slag overheen willen doen. De beeldkwaliteit is te vergelijken met 4K resolutie en de 4K film die we op de monitor bekeken werd erg goed weergegeven. We probeerden ook een video te bewerken en de monitor reageerde snel en gemakkelijk. We kunnen ons zelfs voorstellen dat een gamer die echt wil investeren in zijn materiaal de LG op zijn verlanglijst zet. 

Audio

Dat LG een duidelijke focus heeft met dit product wordt duidelijk, het geluid van de monitor is namelijk dik in orde. Links en rechts van de monitor zitten twee 10W speakers met extra bass die zorgen voor het geluid. Daarnaast heb je de mogelijkheid om via bluetooth geluid af te spelen. 

Instellingen 

Via een kleine joystick aan de onderkant van de monitor kun je het menu van de monitor in. In de praktijk hadden we moeite om hier aan te wennen. We moesten een paar keer door het menu om de juiste instelling te maken. In de praktijk zul je het menu van de monitor niet heel vaak in gaan, maar als we een verbeterpunt aan deze monitor zouden moet noemen, is dit hem.

 

Geschreven door: wdiemer op

Category: Review, Monitoren

Tags: review, lg, monitor, beeldscherm, ultrawide