Bij deze 17 inch monitor worden netjes alle kabels meegeleverd, samen met een cd-rom waarop u de handleiding vindt. We kunnen het scherm alleen hoger of lager plaatsen, draaien of kantelen is niet mogelijk. Gelukkig heeft de Q17 een beeldhoek van +75/-75 (links/rechts). Overigens kunt u het scherm ook aan de muur vast maken.

Aansluitmogelijkheden
De ruime aansluitmogelijkheden verdienen niets dan lof. Zo kunt u ten eerste kiezen om het scherm analoog of digitaal (dvi-d) aan te sluiten. Een digitale aansluiting staat garant voor een betere beeldkwaliteit, en dat is zeker het geval bij de Q17. Sluit u het scherm analoog aan, dan moet u alle parameters juist instellen. De monitor stelt die wel zelf in via ‘auto adjust’, maar de kleuren zien er dan erg verzadigd uit. Via het osd-menu kunt u zelf onder meer contrast en kleuren bijregelen. Wel vreemd: als we de helderheid willen bijstellen, gebeurt er helemaal niets. Ook geeft het kleurenmenu geen temperaturen weer, maar enkel ‘blauw’, ‘rood’ en ‘user’.

Blikkerig geluid
Aan de zijkant van de voet vinden we een usb-hub met één upstream poort en twee downstream-poorten voor bijvoorbeeld een joystick of printer. Ook een audio jack-in en een line in-ingang zijn aanwezig. In de voet zitten luidsprekers ingebouwd, maar het blikkerige geluid dat ze voortbrengen is een kwelling voor ons gehoor.

Prima beeldkwaliteit
Gelukkig zijn we veel beter te spreken over de beeldkwaliteit. De Q17 geeft kleuren natuurgetrouw weer, is erg helder en heeft een bijna perfecte ontspiegeling. Het beeldscherm werkt perfect op een resolutie van 1280 x 1024 aan 60 Hz. Met een omschakeltijd van 20 ms, een lichtopbrengst van 300 candela en een contrastverhouding van 500:1 is deze monitor prima geschikt voor gamers – geen schaduweffecten en een goede verwerking van snelbewegende beelden.