abonneren

ProLite T2250MTS-B1

De uitgebreide ondersteuning voor touchscreens in Windows 7 betekent dus dat we nu ook echt betaalbare multi-touchmonitoren voor de pc op de markt zien verschijnen. Een goed voorbeeld daarvan is de T2250MTS van IIyama.

Deze 22-inch monitor heeft een full-hd-resolutie van 1920 bij 1080 beeldpunten en kost met zijn € 275, zo'n € 100 meer dan een vergelijkbaar scherm zonder touchfunctionaliteit. Het scherm is voorzien van optische sensoren langs de randen van het scherm. Deze sensoren bepalen zowel in de hoogte als de breedte waar het scherm aangeraakt wordt. Het scherm is dus niet voorzien van een extra drukgevoelige laag die de beeldkwaliteit nadelig kan beïnvloeden. Als 'normale' monitor scoort De T2250MTS prima, met een zeer nette kleurweergave en hoge contrastverhouding. De monitor wordt via vga of dvi op de pc aangesloten voor het beeld en voor de touchfunctionaliteit wordt usb gebruikt. Losse drivers zijn niet nodig: wanneer de monitor met een Windows 7-pc wordt verbonden, wordt deze gelijk herkend als multi-touchmonitor. De werking van het touchscreen is prima, al ondersteunt het slechts twee aanraakpunten tegelijk, waardoor we het eigenlijk een bi-touchmonitor zouden moeten noemen in plaats van multi-touch. De monitor staat op een stevige voet, zodat deze ook bij stevige aanraking prima in balans blijft. Het scherm is zowel met vingers als met de meegeleverde pen te bedienen, waardoor het ook mogelijk is om op het scherm te schrijven of tekenen.

PluspuntenMinpuntenConclusie
  • prima beeldprestaties
  • touchscreen gaat niet ten koste van beeldkwaliteit
  • ondersteunt slechts twee aanraakpunten
  • geen hdmi-poort
Als u een uitstekende Full-HD touchscreen monitor zoekt, dan hoeft u eigenlijk niet verder te kijken dan deze Iiyama monitor.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Monitoren

Tags:

Laatste reactie