abonneren

Philips Brilliance 241plry Monitor met ErgoSensor

Monitorenfabrikant MMD introduceert met de Philips Brilliance 241plry de eerste monitor met een ErgoSensor. Deze sensor helpt je om een ergonomisch juiste werkhouding achter de monitor aan te nemen.
Score
80
  • Pluspunten
  • ErgoSensor
  • verstelbaarheid
  • practisch beeldformaat
  • Minpunten
  • kleurechtheid

None

Een prima monitor voor dagelijks (kantoor)gebruik. De ErgoSensor-features attenderen je op een verkeerde houding wat kan bijdragen aan het voorkomen van werkgerelateerde klachten. Je kunt er natuurlijk ook zelf op letten een goede werkhouding aan te nemen. Als je je aan de richtlijnen houdt zijn de meldingen niet hinderlijk. Heb je er toch te veel last van dan kun je ze ook gewoon uitzetten.

Volgens een Duits onderzoek staan de klachten van langdurig beeldschermwerk boven aan de ranglijst van oorzaken voor ziekteverzuim. De nu geïntroduceerde ErgoSensor moet daar verandering in brengen. De Sensor boven het beeldscherm detecteert of je goed voor het scherm zit. Zowel afstand als houding worden waargenomen. Als de houding of afstand over langere tijd niet juist blijkt komt er een advies op het scherm.

In de praktijk komt er met enige regelmaat een melding dat je 10 cm te dicht op de monitor zit of 20 cm te veraf. Als je je hoofd verdraait meldt de monitor na enig tijd dat je je hoofd recht moet houden. Deze meldingen kloppen over het algemeen wel en houden je alert op je houding achter het scherm. Ondanks dat ze soms tegenstrijdig zijn, komen zie niet zo vaak dat het hinderlijk wordt. Je kunt ze gewoon ter kennisgeving aannemen en negeren.

Pauzes

De ErgoSensor gaat je ook helpen om niet te lang achter het scherm te blijven zitten. Voor de gezondheid is het beter niet te lang onafgebroken achter de monitor door te werken. We hebben het niet getimed maar ongeveer een uur krijg je de suggestie te pauzeren.

Milieu

De Philips Brilliance 241p met ErgoSensor denkt ook aan het milieu. De sensor detecteert wanneer je niet aan het werk bent, waarna de schermverlichting gedimd wordt. Zo kan volgens Philips wel tot 80% op het energiegebruik bespaard worden. De monitor gaat vanzelf weer aan als je weer voor het scherm zit.

De 24 inch monitor heeft een full-hd (1920 x 1080) beeld en bevat een TN-paneel met led-achtergrondverlichting. Het beeld is bijzonder helder en heeft een goed contrast. Ook de kleurweergave is redelijk goed. De kijkhoek is als redelijk goed te kwalificeren. De monitor heeft een Display Poort, dvi-d en vga-aansluiting. Er is een usb-hub ingebouwd met vier usb-aansluitingen en ook speakers ontbreken niet.

De monitor is gericht op professioneel kantoorgebruik en heeft alle gebruikelijke ergonomische eigenschappen. Zo is hij in alle richtingen verstelbaar tot wel 15 cm in hoogte. Ook is het scherm kantelbaar. De monitor is via goed werkende touchknoppen in te stellen en beschikbaar over verschillende standaardinstellingen (kantoor, foto, film, game, etc.)
De Philips Brilliance 241p is de eerste monitor die is voorzien van de ErgoSensor als het aanslaat zal Philips de sensor ook op andere modellen toepassen.

Geschreven door: Ger Elskamp op

Category: Review, Monitoren

Tags: ergosensor, mmd

Nieuws headlines

donderdag 25 januari

dinsdag 16 januari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord