abonneren

Philips Brilliance 225PL

Inhoudsopgave

  1. > Inleiding
  2. > Specificaties
Philips blijft lekker groen bezig bij de monitoren- en tv-lijn. We testen alweer de derde generatie computermonitoren met power-sensor.

Het unieke aan de Philips-monitoren met Power Sensor, is natuurlijk de sensor die de monitor dimt en uitzet als er niemand meer aan het werk is. Hoe vaak hebt u niet de monitor aangelaten, terwijl u lekker een kop koffie op de bank aan het drinken bent? Of moet u zich eens voorstellen hoeveel monitoren zinloos aan staan bij bedrijven. Philips pakt het aan met de Power Sensor.
We hebben al eerder gemeld hoe de Power Sensor werkt. In het kort: het is een bewegingssensor met een timer erachter. Hoe gevoeliger deze staat, hoe sneller het scherm uitgaat. Wij vinden de standaard-setting het prettigst. De eco-fanaat kan hem scherper zetten, maar dan bestaat de kans dat het scherm dimt onder het werken.
Opvallend aan de 225PL is de voet. Deze is in hoogte verstelbaar en geeft de mogelijkheid het scherm 90 graden te draaien. Erg handig bij zakelijk gebruik natuurlijk. Tevens is het monteren van het scherm aan de voet een fluitje van een cent dankzij een vernuftig kliksysteem. Tel daar nog twee usb-poorten bij op aan de linkerzijde en de zakelijke gebruiker heeft alles wat hij nodig heeft.
De beeldkwaliteit van de monitor is vrij gemiddeld. Tijdens onze tests hebben we gezien dat de snelheid van het tn-paneel prima is, maar niet echt geschikt voor gaming. Ook is het contrast en de helderheid niet helemaal goed te krijgen. Tenminste: niet op de monitor zelf. Het is geen ramp zolang u niet aan fotobewerking doet. Op het oog ziet het er allemaal keurig uit, wellicht een beetje blaauwig bij de neutrale stand, maar met de extra kleurprofielen is dat zo op te lossen. Zeker de helderheidsverdeling is prima dankzij de led-backlight.
Waar het natuurlijk om gaat, is het energieverbruik. In standby en uit meten we 0,1 watt. Bij normaal gebruik stijgt het tot ongeveer 25 watt. Dat is zonder twijfel netjes, maar wel iets meer dan zijn voorganger met een ccfl-backlight. Vreemd!

PluspuntenMinpuntenConclusie
  • Mooie, fijne voet
  • Energiebesparend
  • Iets minder zuinig dan vorige model
  • Paneel kan wat beter
Wij vinden de Power Sensor-modellen van Philips een fantastisch initiatief. Het zou eigenlijk verplicht moeten worden, want hoe vaak staat een monitor onnodig aan? De modellen nu zijn nog op de zakelijke markt gericht en dat is te merken aan de resolutie en paneelkwaliteit. We hopen dat Philips dit verder door gaat voeren in andere monitoren.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Monitoren

Tags:

Nieuws headlines

Laatste reactie