abonneren

Philips 241E1SB

Inhoudsopgave

  1. > Inleiding
  2. > Specificaties
Eén van de goedkoopste monitors van het moment is afkomstig van Philips. De 241E1SB gaat namelijk voor gemiddeld € 200 over de toonbank en biedt voor die prijs een 24-inch scherm.

De vormgeving is eenvoudig, maar zeker niet lelijk. Voor dit geld hoeft u uiteraard ook geen hoogteverstelling of portretgebruikmogelijkheid te verwachten. Het scherm beschikt over vga-en dvi-ingangen. De helderheid is standaard erg hoog, waardoor het contrast bij deze instelling niet meer dan redelijk is, maar als we de helderheid terugschroeven, verbetert het contrast sterk. De kleurweergave is prima, al moet het scherm wel goed recht van voren bekeken worden. Een enig minpuntje is de reactiesnelheid, zowel bij zwart-wit- als grijs-grijsovergangen komen we ver boven de vijftien milliseconden uit.

PluspuntenMinpuntenConclusie
  • goede helderheid, contrast en kleurweergave
  • niet geschikt voor gamen
Voor gamers is dit scherm dus zeker geen aanrader, maar omdat helderheid, contrast en kleurweergave wel gewoon goed tot zeer goed zijn, is het een prima en bovendien zeer goed betaalbare monitor voor allround gebruik.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Monitoren

Tags:

Nieuws headlines

Laatste reactie